Clickx antwoordt op kritiek

De “Blog van het jaar” verkiezing (zie vorige post), zoals georganiseerd door het weekblad Clickx, bleef niet onbesproken in het Belgische blogwereldje (overzicht bij Technorati).

Kort samengevat werd het samenstellen van de lijst in vraag gesteld, het feit dat bloggers niet gevraagd werden of ze deel wilden nemen aan de wedstrijd en de onmogelijkheid tot uitschrijven, alsook het ontbreken van een paar grote groepsblogs.

De stemmen zijn geteld en Clickx stuurde een uitnodiging voor de uitreiking naar alle deelnemers. Interessanter is het volgende fragment uit die mail waarin u hun antwoord leest op de door de bloggers geformuleerde kritiek:

“Er is in blogland nogal wat inkt gevloeid over de Blog van het Jaar-verkiezing. Over de lijst van de blogs van dit jaar: we hebben ons hoofdzakelijk toegespitst op persoonlijke weblogs, waardoor een aantal uitstekende groepsblogs niet in de selectie zitten. Klopt. En het zou allicht ook logischer geweest zijn om blogs in categorieën onder te brengen, net zoals we dat bij de professionele sites doen. Wijze lessen voor volgend jaar.

Wie na de uitreiking een praatje wil maken met collega-bloggers, kan zich losmaken van het feestgewoel en kan terecht in de Carré-bistro. Wij zijn daar zelf ook aanwezig, en horen graag jullie suggesties, opmerkingen en/of gelukwensen voor deze en volgende editie(s).”

Een sportief antwoord van Clickx. Je kan je afvragen waarom een internettijdschrift zelf geen blog bijhoudt… Met een eigen blog (of ik weet van het bestaan niet af?) hadden ze onmiddellijk een antwoord kunnen geven op de kritiek en niet moeten wachten tot de wedstrijd voorbij was. Ondertussen startte Jeroen met een alternatieve verkiezing (wie weet een optie voor de toekomst), maar die kelk laat ik voor/op deze blog aan mij voorbij gaan.

De kritiek op Clickx was gedeeltelijk terecht, maar gezien de”wijze lessen voor volgend jaar” verwachten we beterschap (meer dialoog). Zelf heb ik toch plezier beleefd aan de verkiezing. Al de spontane reacties die ik heb gekregen van bekenden en minder bekenden hebben mij echt plezier gedaan. Bedankt daarvoor.

Ik heb al iets anders te doen op de avond van de uitreiking, anders was ik misschien op de uitnodiging voor de uitreiking ingegaan. Als ik kon gokken op wie er gaat winnen, dan zou ik mijn geld zetten op deze straffe madam die Vlaanderen al eerder getoond heeft hoe je een wedstrijd moet winnen.

Op 8 december kent u de definitieve winnaar van deze bewogen “Blog van het jaar 2006” verkiezing.

[tags]Blog van het jaar, Clickx[/tags]

U zegt?
 1. Ik heb geen enkele mail van Clickx gekregen. Nog nooit. Niet om de competitie aan te kondigen, en ook niet de uitnodigingsmail waarover je het hier hebt. Ik weet dus bijvoorbeeld ook niet waar je dat logo “stem op deze blog” vandaan haalt. Ik heb nochtans gestemd.

 2. Claudia says:

  *bloos bloos*
  Merci…

 3. Smetty says:

  @LVB: de mail heeft een/geldt als persoonlijke toegangscode, maar ik kan mij niet inbeelden dat ze jou (bewust) niet zouden uitnodigen 😉

  De plaats waar je de banners kon vinden, stond in de vorige mail (die je dus ook gemist hebt): http://sitevanhetjaar.zdnet.be/banner.cfm

Leave a reply.