Musica 2.0

Sommige applicaties moeten groeien. Neem nu de social music software: Last.fm versus Pandora.com. Meer dan een jaar geleden kwam ik tot de conclusie dat pandora.com interessanter was dan Last.fm. Vandaag wil ik daar graag op terug komen.

Ik mis bij pandora.com het typische web2.0 gegeven dat Last.fm wel biedt: vriendjes, integratie met andere systemen (een blog bijvoorbeeld), personalisatie etc.

Het was dankzij Lama dat ik weer bij Last.fm terecht gekomen ben. Ik heb wel minstens 5 uur moeten zoeken naar mijn account gegevens omdat ik mijn emailadres in oktober 2004 verkeerd had ingevuld en natuurlijk ook het juiste paswoord vergeten was.

Ook op YouTube heb ik mijn draai plots gevonden. Veel van wat ooit onder mijn “repeat”-knop heeft gedraaid, ligt er zo voor het rapen. Heerlijk. Dat ik daar niet eerder aan gedacht heb. Ik ga de komende weken nog wel zoet zijn met enkele playlists te vullen. Alleen jammer dat de service soms zo traag is. Het kan soms uren duren voor ik kan zien of een video nu toegevoegd werd of niet.

Nu heb ik eigenlijk wel een verzoek. Ik zoek nog wat vriendjes op YouTube en Last.fm. Maakt niet uit welke muzieksmaak. Anders ga ik blijven steken in de jaren 70 en 80. Iemand?

* Kweelt rustig verder: een nacht alleen *

[tags]pandora.com, last.fm, YouTube[/tags]

U zegt?
 1. Joke says:

  Ik ben alvast uw vriendje op last.fm!

  We hebben zelfs een high musical compatibility rating πŸ™‚

  ‘t Zal nog even wachten zijn op buren en dan ga je ineens een massa volk ontmoeten die een gelijkaardige (maar niet dezelfde!) muzieksmaak heeft.

  Ik ben last.fm-superfan!

 2. Hans says:

  Onze musical compatibility is maar medium, maar allι.

 3. Smetty says:

  @Joke: dat van die high compatibility is geen toeval he. Dat komt ervan als je vaak naar Radio Jookie luistert πŸ™‚

  @Hans: thx!

 4. Fred Zelders says:

  Ik ben het helemaal met je eens! : http://www.fredscapes.nl/2006/11/01.html#a1221 πŸ™‚

  Mijn username: fzelders

 5. joen says:

  Ik heb je alvast toegevoegd! En inderdaad, je moet dringend in DIT millennium gekatapulteerd worden πŸ™‚

 6. Mmmm, een nacht alleen, zalig liedje, spookt regelmatig door mijn hoofd…

 7. Ann Buffel says:

  Ik heb je ook toegevoegd, als mijn eerste lastfm buddy. Ik heb vanavond mijn eerste stappen op lastfm gezet, en ik kom ook van Pandora. Was ik er ontevreden over tot nu toe? Eigenlijk niet, maar ιιn van onze studenten gaat haar lessen microteaching over lastfm geven. En je moet toch weten waarover ze praat, nietwaar?

  Ik ga dus nog wat rondneuzen…

Leave a reply.