In de Playboy

Het was feestweek voor vrouwen de afgelopen week met vrouwendag gisteren en lesbodag vorige week. Tijd voor een actueel thema op deze blog.

Ik spendeer veel uren op het net. Voor kabeltelevisie heb ik voorlopig geen tijd, mijn 3 tijdschriften krijg ik niet gelezen, en literatuur is er helaas alleen voor tijdens de vakantiemaanden. Maar, er zijn 2 schrijfsters waarvoor ik direct naar de boekhandel spurt als ze een nieuw boek uitbrengen: Connie Palmen en Heleen van Royen.

Beide dames hebben een paar kenmerken gemeenschappelijk: ze verkopen veel boeken, bevinden zich vaak in het midden van een mediacircus, wat ze schrijven ligt ergens tussen autobiografie en autobiofictie en je bent voor of tegen, maar niet iets tussenin.

Talk of the town op dit moment zijn de foto’s in Playboy met Heleen van Royen. Zij is daarmee de eerste vrouwelijke auteur (in Nederland) die naakt in de Playboy heeft geposeerd.

Vooral het gevoel en de reactie die beide schrijfsters bij anderen opwekken is ronduit fascinerend. De media doen er natuurlijk nog graag een schepje bovenop met quoten (van Heleen) als:

“Ik ben een grotere exhibitionist dan ik zelf ooit heb gedacht. Ik had moeite om mijn kleren weer aan te trekken”. (nu.nl)

“Ik ben altijd heel nieuwsgierig geweest naar het leven van pornosterren; vrouwen die hun geld verdienen met seks”, zegt de 41-jarige schrijfster zaterdag in het Algemeen Dagblad als haar wordt gevraagd waar haar volgende grens ligt. “Nou ja, het zal er waarschijnlijk niet van komen.” (nu.nl)

Op Flabber verwijst men als volgt naar de foto’s: “Tante Heleen van Royen in de Playboy. Waarom? Dat weet niemand.”

Vrouw, geen 20 meer (41 voor Heleen – 51 voor Connie), openhartig, groot bakkes en mediageil. Nog altijd geen evidentie blijkbaar.

Wij (Vlamingen) hebben Kristien Hemmerechts, maar Connie en Heleen zijn toch nog veel wijzer (als in plezant, niets als in slim, voor de Nederlanders). En heb ik al gezegd dat ik een fan ben van beide schrijfsters?

You can shoot me now.

[tags]Heleen van Royen, Connie Palmen[/tags]

U zegt?
 1. Huug says:

  Hoezo? Sta je dan niet in de Playboy? Dan heb ik me vergist.
  En nu even erstig: ik moet tot mijn grote scha en schande bekennen d

 2. Huug says:

  at ik nog niets gelezen heb van beide damens. Vaagweg kan ik me herinneren dat ik aan iets ben begonnen van Kristien H. maar dat ik na een tijdje ben afgehaakt (dwz.: eufemisme voor: ‘boek richting haard gesmeten’) “Een zuil van zout” was het dacht ik , zo vervelend, urg!

 3. Ik was van plan te reageren, maar bij nader inzien toch maar niet.
  Straks raken we verzeild in een discussie over de wenselijkheid van nerdy ICT auteurs in de PlayGirl 😉

Leave a reply.