Audio/Video

Het is nu net iets langer dan 2 jaar geleden dat we Doppler (podcast client software) op het net losgelaten hebben (Viking we zijn de verjaardag vergeten vieren!). De laatste keer dat ik het aantal downloads geteld heb, kwam het in de buurt van het 1.000.000. Een miljoen downloads… daar hadden we in oktober 2004 direct voor getekend.

Ondertussen is het medium volwassen geworden met tal van interessante initiatieven. Misschien eens een idee voor een andere post…

Mijn eigen podcastgebruik is helemaal afhankelijk van mijn dagindeling. Hoe meer ik “onderweg” ben (fietsen, treinen, wandelen, met de auto rijden, kortom reizen in brede zin), hoe meer podcasts ik beluister. Zelf podcasts maken doe ik zo weinig mogelijk omdat ik ze niet afgewerkt krijg. Ik heb er momenteel 3 liggen die ik al weken wil publiceren. Natuurlijk heb ik het ook druk op het werk, maar ik merk gewoon dat het mij aan motivatie ontbreekt om mijn vrije tijd daaraan te besteden.

De laatste tijd heb ik al vaker de vraag gekregen of ik plannen het om te vloggen/videocasten. Het antwoord is “zeer beperkt”. Meer dan op de “aan” en “uit” knop drukken wil ik niet doen. Ik schrik er bij het schrijven van deze post een beetje van dat ik er toch al 9 op YouTube gezet heb. Momenteel heb ik nog geen enkele videoblog gevonden die voor mij interessant genoeg is voor een subscription, maar ik kijk via links op blogs wel dagelijks naar enkele filmpjes op YouTube.

Rondom mij doen steeds meer mensen “iets” met video. Mixette (stilaan aan het evolueren naar videocaster van beroep) maakte een reeks filmpjes voor Karaat over de designbeurs Interieur 06 (ook op YouTube). En dan is er nog onderwijscollega/edublogger Tom die zelf in een bandje speelt en een videoclip met een blauw monster op de wereld losliet:

Video is in. Video is hot. Zonder twijfel. Misschien dat ik het virus toch nog eens te pakken krijg en aan een eigen creatie begin.

[tags]Mixette, Portales De Copacabana, podcast, videocast, videoblog[/tags]

U zegt?
 1. Huug says:

  Stel je voor zeg, als je iedere keer 1 miezerige eurootje had gevraagd per download, aaargh! Ik zou niet meer kunnen slapen…

 2. Bruno Lowagie says:

  2 jaar! Gelukkige verjaardag!
  Voor wanneer is het boek ‘Dopplet in Action’?
  Of ‘podcasten done easy’?
  Bestaan daar eigenlijk al boeken over?

 3. Smetty says:

  2 bekende boeken zijn:

  Podcasting: Do It Yourself Guide by Todd Cochrane

  Podcast Solutions: The Complete Guide to Podcasting (Solutions) by Michael Geoghegan and Dan Klass

Leave a reply.