Proofing

Sommige dingen moeten in 1 klik kunnen. Spelling nakijken in een Office document bijvoorbeeld. Het lukte me wel een tijdje om die spelling ergens anders door te draaien (zowel Open Office als de spelling van de Google toolbar heb ik gebruikt), maar zodra je met lange documenten begint, is het toch noodzakelijk dat de spellingschecker gewoon werkt. Nood aan actie dus.

Na het in gebruik nemen van een andere portable deze zomer, heb ik pas een paar weken geleden terug Office 2003 ge´nstalleerd (omdat ik het op school nodig heb, anders had ik aan OpenOffice en Office 2007 genoeg gehad).

Na lang zoeken, en met enige hulp, heb ik dan weer ontdekt (ik doe dat elke 2 jaar eens) dat er zoiets als proofing tools bestaat (“The tools include spelling and grammar checkers, AutoCorrect lists, AutoSummarize capabilities for Microsoft Word, Input Method Editors (IMEs) for East Asian languages, and other tools”).

Zoals wel vaker bewaar ik mijn licentiecode zorgvuldig, maar beschik ik niet meer over de juiste installatiebron. In het geval van Office 2003 bleek dat alleen een probleem in relatie tot de ge´nstalleerde talen. De spellingscontrole was niet beschikbaar in het Nederlands, m.a.w. ik had de juiste proofing tools niet.

Aan het lange zoeken, installeren en proberen ben ik een volledige namiddag zoet geweest. Langs de ene kant is dat niet leuk want ik heb nog zoveel werk voor school te doen, maar ondertussen heb ik wel nog 2 dingen belangrijke zaken ontdekt: er is iets ernstigs aan de hand mijn met draadloos netwerk (met rechtstreekse kabel gaat de downloadsnelheid van 4 kb naar 400 kb, SLIK) en 7-ZIP is een fantastisch programma.

Naast het probleem met mijn netwerk, moet ik ook mijn digitale muziekcollectie al lang eens herbekijken (staat op verschillende devices en in verschillende formaten). En zo blijven we bezig…

U zegt?
  1. lamazone says:

    “Input Method Editors (IMEs) for East Asian languages”..
    Klinkt me allemaal zeer exotisch in de lama-oren…

Leave a reply.