Terug naar school

Misschien is het u ook opgevallen dat ik hier al een paar maanden niets meer verteld heb over mijn werk. Er was helaas ook niets nieuws te vertellen.

Vorig (academie)jaar heb ik besloten om alles op het onderwijs te zetten. Concreet betekende dat: alle andere werkactiviteiten stopzetten en solliciteren voor een openstaande vacature. Einde vorige week (een mens moet geduld hebben als hij wil lesgeven want er zijn kandidaten genoeg) werd het sollicitatiegesprek gehouden. Zo een gesprek verloopt heel serieus en met mensen erbij die de objectiviteit van het gesprek en de selectie controleren. Ik was zelfs een beetje onder de indruk achteraf.

Deze week beginnen we met goed nieuws en Champagne. Ik mag het nieuwe academiejaar starten als fulltime lector mediakunde.
Jieh! Trots. Blink. Blink.

Gisteren ben ik in de schoolbibliotheek alvast wat handboeken gaan halen. “Je mag die niet ontlenen” zei de bibliothecaris. “Maar ik moet morgen lesgeven en ik heb die handboeken nog niet” probeerde ik. “Allez dan, maar morgen terug brengen” besloot de vriendelijke man. Ik gaf mijn personeelskaart af, u hoort mij al aankomen, en toen zei hij verwonderd: “jij geeft hier les?”. Vroeger zou ik beledigd geweest zijn, nu is dat goed voor mijn 30-some identiteitsbeleving (het eerste grijze haar zal voor deze 32-jarige babysmoel een ware depressie betekenen voorspel ik u).

Vandaag de eerste lesdag, en ik ben zenuwachtig. Terug naar school is toch altijd een beetje spannend. Ook voor juf Smetty.

U zegt?
 1. Joris says:

  proficiat Juf Smetty!

 2. Eva says:

  In onze bibliotheekopleiding zit een module Clintgerichte communicatie, maar aan de inhoud daarvan moet blijkbaar nog gesleuteld worden! Op de volgende stafvergadering stel ik voor aan het leerplan de doelstelling ‘het correct inschatten van de status/leeftijd van de gebruiker’ toe te voegen. 30+ babysmoelen zonder grijze haren mogen zich steeds aanmelden als levend lesmateriaal.

 3. Yannick says:

  Was je dat vorig jaar ook al niet? Of was dat niet fulltime?

 4. GAlahad says:

  En als het tegenvalt kan je kan nog altijd SAP consultant bij Beaver-IT worden! 😛

 5. Smetty says:

  @Yannick: is mijn eerste fulltime na 3 jaar van combineren met andere opdrachten.

 6. @Smetty,

  Gefeliciteerd! En wil alsjeblieft je werkgever feliciteren dat hij je full-time in dienst heeft genomen. Hij heeft hiermee een topkracht met heel veel visie en enthousiasme in huis gehaald!

 7. Smetty says:

  @Eva:
  Tot op het niveau van het leerplan ben ik nog nooit geraakt. Misschien dat je daar de “Smetty” doelstelling wil aan toevoegen (eervol naar mij genoemd). Dat zou pas een eer zijn. 😛

 8. Smetty says:

  Bedankt Margreet. Ik ga bijna verlegen worden.

  Ze hebben me gezegd dat ik de beste was, maar niet naast mijn schoenen mag lopen. Vlaamse bescheidenheid he.

  In beeldspraak zijn we dan weer wel goed. De rozentuin kwam vandaag weer voorbij op school. Ik mag er nu echt niet meer naar toe nu ik getrouwd ben, heb ik vandaag gehoord. Ik trek dat precies aan die rozen…

Leave a reply.