Onderste boven

Uitleggen en lesgeven. We doen dat voor het werk, in de klas, voor een publiek, gevraagd, ongevraagd, en nu ook onder water. Elke situatie is anders. Daarom is het ook zo leuk.

Gisteren was ik aan het divemasteren. Dat is een activiteit die ik nog aan het leren ben. Ik mocht 1-1 met een beginnend duiker op stap. Tijdens mijn 4e duik (jaja, ik ga erop vooruit, 4 duiken op 2 flessen, we zijn goed bezig) kreeg ik plots krampen. Ergens in de cursus gaan die duikers zien dat je dan het been moet helpen strekken, maar die leerstof was nog niet voorbij gekomen.

Ik deed dus teken naar de kersverse duiker (*help kramp*), probeerde het been te strekken, kreeg geen hulp en ging dan maar onderste boven hangen om te stretchen. Die houding is gewoon het gevolg van pure fysica (het feit dat ik mijn been naar mij toe trek en het gewicht – lood en fles – mij dan achterover doet tuimelen).

Het grappige was dat hij niet door had dat het een kramp was en dacht dat ik een oefening aan het demonstreren was. Toen ik weer recht kwam, wou hij namelijk ook onderste boven gaan hangen. Neen, dat was niet bedoeling. Ik vond het wel schattig. Leerrijk ook.

Misschien interessant om te vertellen tijdens een sollicitatiegesprek. U weet wel, zo eentje waar ze stoute vragen stellen. Op de vraag “Heeft u een verborgen talent Smetty?” zal ik vanaf nu “Ja, overtuigend onderste boven hangen” antwoorden.

U zegt?

Leave a reply.