We zijn maar met 13.752

Ik ben deze week weinig online geweest. Gentse Feesten weet u wel. En warm. Veel te warm om met een zwaar blazende portable (de andere ligt 1500 km hiervandaan) op schoot te zitten.

Het enige noemenswaardige online feit dezer dagen was alweer een blogstormpje rond Tanguy Veys in De Standaard. ” What’s new?” denk ik dan. Het was me wel opgevallen dat er “een Cindy” haar gedacht had gezegd in de comments. Mijn eerste bedenking was: “lap, ze noemt Cindy, ze komt uit Gent en ze heeft niet de ballen om een geldig emailadres in te vullen, straks gaan er nog denken dat ik het ben”.

En blijkbaar denken een paar mensen ook dat ik het ben. Van de 13.752 Cindy’s in BelgiĆ« is er maar eentje online en woont er ook maar 1 in Gent. Ikke dus. Maar ik zou bijna zeker “Smetty” ingevuld hebben en anders had ik ongetwijfeld gelinkt naar mijn emailadres of mijn blogurl.

Hoe meer mensen online komen, hoe vaker er (toevallig of met opzet) een naamsverwarring zal plaatsvinden. Mijn eerste ervaring daarmee was ook niet bepaald leuk. Iemand met dezelfde naam, voornaam en woonplaats als ik was nogal actief op een soort “Joepie“-forum. En dan kwamen mensen allemaal af met die schaap-achtige dingen die mijn naam-voornaam-woonplaats-genote schreef. Gelukkig zijn we die leeftijd voorbij. Nu komt die dame op mijn blog terecht als ze haar naam invult. * Smetty grijnst *

Google onze naam lieve naam-achternaam-delers en de eerste bladzijde is van mij. Maar ik moet bescheiden blijven. Want dit is de opper Cindy.

U zegt?

Leave a reply.