T van thesis (en van tuftuf)

Gisteren om 7u (aardsvroeg) zat ik al op de trein richting Genk. Mijn tas had ik vol met nog-te-lezen tijdschrijften gestoken en natuurlijk mocht ook mijn mp3-speler van dienst niet ontbreken (waar altijd genoeg podcasts op staan om minstens 3 dagen non-stop te kunnen luisteren). Dat had ik voorzien omdat ik op meer dan 4 uur treinen had gerekend. Dat ik in totaal die dag 7 uur onderweg zou zijn, dat was wel meer dan verwacht.

Note to self: volgende keer de treinuren vooraf noteren. Na 18u vertrekt er blijkbaar maar één trein per uur meer uit Genk richting de bewoonde wereld. Ik kom zelf uit een boerengat, maar Genk, dat is er pas echt één. Soit. Ik wou het eigenlijk over de ‘t’ van thesis hebben en niet over een tuffende trein.

Gisteren een dagje in de jury gezeten voor de opleiding Communicatie- en Multimediadesign. Om eerlijk te zijn een richting waar ik zelf ook zou willen lesgeven (dit is geen sollicitatie wegens een beetje te ver). Op het programma stonden thesis verdedigingen binnen de onderzoeksdomeinen ‘interactive storytelling’ en ‘media access’. De dag voordien waren ‘social media’ en ‘experience design’ al aan de beurt geweest.

Op het programma:

Kijken wat studenten uit een andere richting doen, is altijd leerrijk. Zo verwacht ik dat David Lenaerts met interactieve muziek een groeimarkt aanboord heeft, want zowel internet als games zijn in volle ontwikkeling. Het werk van Michael en Veerle was erg interessant voor mijn eigen studenten: een les ritmiek voor studenten lager onderwijs via een game. Ik hoop dat ze hun protype online willen sharen (of een producent vinden). Jesse Wynants met metathings, ook student C-md, had ik reeds eerder op Barcamp gezien (zijn presentatie komt online op de Barcamp podcasts als Irène terug is van het soundmix-festival op de Canarische Eilanden).

Na de ‘d’ van deliberatie en de ‘t’ van thesis deze week, is het volgende week tijd om het schooljaar af te ronden. En dan komt de ‘v’ van VERLOF en VAKANTIE (gemene grijns). En de f van feesten, vooral Gentse feesten. Mmmm.

[tags]C-md[/tags]

U zegt?
  1. grr! ik ga uw fietsbanden eens plat zetten, denk ik… ;-p

Leave a reply.