Geen Fanta dit keer, wel een Vedett

Gisteren liep ik tegen het guerilla marketingteam van Vedett.

Vedett achteraan

Een introductie op de website:

Vedett, een blond premium bier met 5,2% alcoholgehalte, is vandaag ht cultbier van Duvel Moortgat: Na zijn geboorte in 1945 verwierf het snel naam en faam binnen een kring van ingewijden in de regio Antwerpen-Brussel, toen nog als een in die tijd populair Export-bier. Maar denkt u nu geen moment dat deze oudgediende al met zijn pensioen bezig is, wel integendeel.

Sinds 2003 beleeft Vedett een tweede jeugd als smaakmaker in een snel stijgend aantal trendy cafs en restaurants, vooral binnen de grote steden. Het geheim van zijn charme? Een eigenzinnige retrolook, Vedett-allures en de golden touch van Duvel Moortgat.

Bij brouwerij Moortgat denk ik alleen maar aan Duvel, toevallig n van mijn favoriete bieren (naast Palm het enige bier dat ik altijd op voorraad heb). De marketing rond Vedett was mij in de meer trendy caf’s al opgevallen. Gisteren kreeg ik in zo een zaak mijn persoonlijk exemplaar dat ik op dit moment aan het consumeren ben (bewaren is voor verzamelaars).

Vedett vooraan
Het bier is best lekker (zeker bij deze tropische se temperaturen). Het leukste feit misschien is dat Vedett vroeger op de markt bestond als “Export”. Mijn eigen grootvader zegt nog altijd Export tegen elk pintje. Misschien moet ik hem eens een flesje meedoen. En dan uitleggen dat het vandaag Vedett genoemd wordt en een cultbier is. Hij zal waarschijnlijk antwoorden met “in mijnen jongen tijd” en dan vervolgen met een straf verhaal. Nu weet ik eindelijk hoe die fameuze Export smaakt.

Voor de duidelijkheid: in tegenstelling tot het blikje Fanta, werd ik niet gevraagd om dit te bloggen.

[tags]Vedett, Brouwerij Moortgat [/tags]

U zegt?
 1. Mmmm, ik zie dat ook wel zitten. Als ‘t van dezelfde mensen van Duvel komt, kan ‘t bijna niet slecht zijn h.

  Hoe kom je aan zo een persoonlijk exemplaar?

 2. LVB says:

  Bij Fanta werd er ook niet gevraagd om erover te bloggen.

 3. Smetty says:

  @Peter: Ze delen die uit op de plaatsen waar hun promo-team gaat. Op hun website kan ik ook niet terug vinden waar ze precies gaan zijn. Maar misschien dat je dat wel kan vragen aan Moortgat.

  @LVB:
  Naar de letter: het blikje Fanta werd opgestuurd en je was “vrij” erover te schrijven.
  Naar de geest: enkele bloggers werden gecontacteerd via een speciale actie. Dat is toch een actie/vraag met als doel dat je erover schrijft lijkt mij?

 4. frans says:

  bloggers schrijven soieso wel over alles wat hen overkomt.. als bij bloggers IRL iets gebeurt dat op hun blogleven een impact heeft (het exclusief aangeboden worden van een Fanta blikje), dan shcrijven die daar soieso over 🙂

 5. Stijn says:

  Een tip voor de modale fuif organisator onder ons: Omdat Moortgat er tegenwoordig serieus wat geld op reclamegebied tegensmijt voor Vedett kunt ge uw fuif laten sponsoren.
  Ge krijgt wat merchandise (glazen, vlaggen, prularia) en 5 bakken vedett.
  Indien gewenst maken ze ook etiketjes met uw tronie erop die ge dan op de flesjes plakt die ge op uw fuif verpatst.

 6. tante annie says:

  het is lekker en het is niet van inbev. sjlok.

 7. Griet says:

  Wel, ik was net op zoek hoe je aan die sponsering van vedett geraakt? Iemand enig idee wie en hoe je de contacten legt met vedett? Hun site is precies enkel in het engels.

 8. Kenneth says:

  Wel in een plaatselijk danscafe zijn ze eens gekome we waren met 4, ze namen onze foto en 1 minuut later kregen we elke een flesje met onze foto erop!, egt nice, en!! TIS NOG LEKKER OOK 😀

 9. maria grapin says:

  hik… lekker; ik drink er nog van ….hik

 10. maria grapin says:

  maar we veel duurder dan export.

Leave a reply.