Plasma TV

Ik ben al een tijdje aan het dromen van een grote TV. Ik zag mijzelf al zitten in mijn living met zo een groot scherm. Vandaag gingen Smetty en Viking naar de Makro en brachten mee: een LG Plasma TV. En wat voor één. Olalala. Ik ben er helemaal verliefd op.LG Plasma TV

Het is een LG 42PC3RV (specs) geworden.

Ongelooflijk eigenlijk. Meer dan 3 jaar heb ik geen TV gekeken. Ik was van plan om bij mijn verhuis naar Gent onmiddellijk een TV te kopen. Dat was toevallig midden in de zomer en het leek mij daarom logischer om de aankoop uit te stellen naar de herfstmaanden. Tot mijn grote verbazing kreeg ik wel een rekening van Telenet voor kabelTV in de bus. De datum die vermeld werd, dateerde zelfs van voor mijn huurcontract (huh?). Uiteindelijk werd die rekening ingetrokken door hen, maar wel onder de bedreiging dat ik een heractivatie zou moeten betalen wanneer ik ooit opnieuw een aansluiting wou. Ik heb nooit begrepen hoe ik nu in godsnaam iets kon heractiveren wat ik nooit aangesloten had?

Vandaag zitten we dus te twijfelen tussen Digitale TV van Telenet (kabel) en TV Vlaanderen Digitaal (satelliet). Kabel is duidelijk eenvoudiger dan satelliet qua installatie. Daarnaast hebben we de aankoopprijs, activatie en abonnement van beiden vergeleken. De prijs zit net iets boven de €400 in het eerste jaar voor beide oplossingen. Prijs is dus alvast geen issue.

Maar die heractivatie, die ligt nog steeds op mijn maag. Mijn voorkeur gaat dus naar de satelliet oplossing. Daarnaast lijkt het mij wel leuk om te frullen met zo een schotelantenne. En het is ook stoer om meer dan 400 zenders te hebben. Alleen als het echt niet anders kan, zal ik buigen voor kabaal. Morgen eens informeren in de winkel.

Eindelijk weer sport op TV. Meer moet dat niet zijn.

[tags]digitale-televisie, lg-42pc3rv, plasma-tv[/tags]

U zegt?
 1. frans says:

  vergeet niet dat ge bij Telenet Digital TV ook nog flexview moet bijnemen voor te kunnen opnemen, voor extra kanalen moet betalen, … ik zou voor satteliet gaan, dan kunt ge ons laten weten of dat deftig is! 🙂

 2. Joris says:

  Cindy,

  vergeet niet dat je alleen met Telenet Digitale TV binnenkort je digitale foto’s op dat mega sexy scherm van jou zal kunnen bekijken… daar kunnen die 400 turkse en arabische zenders tegen toch een ferme punt aan zuigen!

  Joris

 3. Gundilo says:

  vergeet niet dat je met de sateliet niet kunt genieten van de digitale extra’s zoals ‘net gemist’, ‘flexview’, ‘de rode knop’, …

 4. Smetty says:

  Goed, ik zal bij Telenet een offerte aanvragen. Maar ik sta niet in voor de gevolgen als mijn heractivatie-trauma bevestigd wordt.

  Beslissing zal toch niet voor vandaag zijn. Ik wil zo een satelliet systeem toch eens van dichterbij bekijken en in een paar winkels informeren naar installatie en dergelijke.

 5. Skender says:

  @Joris: bij de meeste digitale camera’s krijg je toch een kabeltje om hem op je TV aan te sluiten? En tegenwoordig hebben de meeste grafische kaarten een mogelijkheid om je PC aan je TV te hangen. Waarom zou je dus Telenet nodig hebben om je foto’s te bekijken?
  (Ik ben trouwens sinds oktober een tevreden DVB-T kijker. Digitale radio en TV via een gewone TV-antenne. Wel enkel de VRT, maar meer heb ik eigenlijk niet nodig. Al overweeg ik wel om ooit een schotel te plaatsen voor de BBC: http://lvb.net/item/91 )

 6. Corto says:

  Ziet er erg indrukwekkend uit. Gefeliciteerd met je “folietje” !!!

 7. Rendv says:

  Beste uitvinding ooit: http://nl.wikipedia.org/wiki/Dreambox. Een satellietbox met een harde schijf van 250 GB erin, opnemen met 1 druk op de knop, dvd lezerke erin zodat je niet NOG een apparaat moet bij zetten, en een ethernet connectie zodat je het ding kan aanspreken van op je pc… A nerd’s wet dream 🙂

 8. Viperke says:

  schotel moet nie op het dak, kan ook gewoon aan de muur gehangen worden. met 30° opwaarst zicht op het zuiden oosten

Trackbacks for this post

 1. Smetty’s Soapbox » To Mac or not to Mac
 2. Smetty’s Soapbox » Blog Archive » Ole, ole, wij hebben een Plasma TV

Leave a reply.