Agenda stress

Deze week kreeg ik plots last van agenda stress. De komende 3 weken lijkt elke minuut van de dag wel gepland. Examens en werken op 2 bedrijven combineren, is toch niet evident. Gelukkig was iedereen begripvol en mocht ik mijn agenda omgooien (thx These Days en Telenet people). Maar misschien net omwille van die lange dagen heb ik deze week toch ernorm genoten van:

 • Het zitten op een bankje binnen in het Flagey gebouw met op de achtergrond klassieke pianomuziek. Het was laat, er was weinig volk voor de laatavond film en er liepen alleen acteurs (een andere voorstelling) door de gangen. Eigenlijk was dat zitten op die bank meer genieten dan van menig voorstelling in een zaal.
 • Een Xhosa film versie van Bizet’s opera Carmen: U-Carmen eKkayelitsha. Het is ongetwijfeld de meest originele Carmen die ik ooit gezien heb (trailer). Vriend Corto stelde toch vast dat 33% van de kijkers (3 personen) de zaal vroegtijdig verlaten heeft. Zonde.
 • Tien keer een “Alice en Irène” sketch opnieuw opnemen en niet meer bijkomen van het lachen.
 • Een post als deze op Edublogs over je studenten mogen schrijven.

En als ik zo een agenda stress heb, dan lijken alle andere dingen (behalve diegene waarmee je bezig bent) zoveel leuker. Alleen jammer voor mij dat mijn verbeteringen op de PC gedaan moeten worden. Dus ik zet uit: RSS, mail, chat, browser. En ik sluit aan: iPod Nano en mijn favoriete 25 nummers op repeat. Om af te sluiten vertel ik mezelf dat ik gezond ga eten en elke dag op tijd in bed ga kruipen.

Vakantie. Hmmm. * Smetty droomt weg*

 

U zegt?
 1. LVB says:

  Agenda stress?

  Toen ik de titel van dit bericht zag, dacht ik dat je stress ingepland had in je agenda… Of dat je twee agenda’s had, n voor de stress en n voor de ontspanning. Agenda stress en agenda vrije tijd.

  In het Nederlands schrijven we samenstellingen aan elkaar. Stress die veroorzaakt wordt door een overvolle agenda, heet agendastress.

  Onder invloed van het Engels de delen van een samenstelling los van elkaar schrijven, vermindert soms de verstaanbaarheid of introduceert dubbelzinnigheden, zoals hier.

Leave a reply.