Er hangt blog reclame in de lucht

Ik lees al een paar weken 75% minder blogs en ben bewust minder online. Het nadeel daarvan is dat je niet “up-to-date” bent met de laatste nieuwtjes. Daarnet viel mij tijdens het scrollen door mijn overvolle bloglezer toch iets op: op 12 mei werd zowel in BelgiŽ als in Nederland een blog-advertentie netwerk gestart. U kon hier al lezen over Adhese network, in Nederland zette (oa.) Marco van Marketingfacts Blogads op.

Het kan geen toeval zijn dat beide initiatieven net nu van start gaan. Ik geloof er sterk in dat, als de tijd ergens rijp voor is, projecten ook echt gelijktijdig uit de lucht beginnen te vallen. Misschien is dit een beetje een mijlpaal voor de lage landen: blogs zijn nu echt business geworden.

Voor de dromers: rijk zal je er niet van worden. Google heb ik op deze blog snel verwijderd wegens niet rendabel (enkele eurocenten per dag). Het moet toch iets meer opbrengen om hier een plaatsje te krijgen. Maar toch geloof ik dat een paar Belgische projecten een kans maken (ik denk dan spontaan aan zattevrienden of The Brussels Journal).

Soit. Totaal off topic met bovenstaande, maar ik kon het toch niet laten: Smetty, The tale of a brilliant marketeer. Check vooral mijn nieuw kapsel. Oehoeee.

U zegt?
 1. Je zou het mogen hopen dat de tijd rijp is voor dit soort initiatieven, maar ik ben er nog niet zo van overtuigd. Kijk bijvoorbeeld eens naar het gebruik van RSS-feeds door de internetburgers? Dat is een van de manieren waarop blogads.nl geld wil verdienen, maar volgens mijn observaties gebruikt bijna niemand in het Nederlandse taalgebied dit instrument. Daar is nog veel zendelingenwerk nodig:
  http://www.chinaherald.net/2006/05/internet-digital-divide-in-europe.html

 2. Asfaltkonijn says:

  Wat? Bijna niemand gebruikt RSS-feeds? Ik kan niet zonder .. En ik denk met mij zowat alle bloggers en mensen uit de cybersector/

 3. Aiai, ik kan uw nieuw kapsel niet zien, bijzonder jammer. Dat ding zaagt dat ik mijn Flash player zou moeten upgraden, maar die nieuwe versie is niet beschikbaar voor Linux. Pech…

  Weg met Flash!

 4. Ninja says:

  Ik ben het helemaal met je eens. Blogbusiness is booming, maar levert nog maar weinig op. AdSense campagnes op websites leveren vaak per maand maar enkele euro’s op. Alleen voor sites waar echt heel veel bezoekers per dag komen (duizenden) kan het leuk worden, maar nog steeds niet echt interessant. Maar de rol van blogs neemt beslist drastisch toe. Voor Google bijvoorbeeld, om websites vindbaar te maken, worden blogs als steeds belangrijker beschouwd en wat dacht je van viral marketing?

 5. Xerius says:

  Tja, reclame of geen reclame
  als het maar plezant is!

Leave a reply.