TravelMate met problemen

Mijn trouwe portable (Acer TravelMate) functioneert elke dag een beetje slechter. Ik heb vanavond besloten al mijn back-up devices te updaten omdat het nu (gevoelsmatig) elke dag gedaan kan zijn.

Na 3 jaar van bijna dagelijks gebruik, activeert het toestel te veel onnodige processen. Dat vertelt Taakbeheer, maar dat merk je ook aan de werkload die het ding al vanaf de eerste minuut vertoont. Op zich is het niet zo vreemd dat een toestel met zo een intensief gebruik na 3 jaar eens volledig opnieuw geïnstalleerd moet worden.

Viking zegt al een paar weken dat ik het moet doen, en ik had het gepland na de schoolexamens, maar ik vrees dat het vroeger zal moeten gebeuren. Ik kijk er erg tegenop, want alles herinstalleren staat altijd garant voor enig verlies. Ik ben niet zo bang voor het verliezen van veel bestanden, maar wel voor het herinstalleren en het herinrichten van alle software. Er zat bijvoorbeeld Windows XP Home bij deze portable, maar dan wel met de drivers van 3 jaar geleden. Zowat alle software en drivers zullen vanaf de eerste seconde een update moet hebben. En dan is er nog het verhaal van de accounts en de paswoorden. Ik zal mijn best doen om die voor de herinstallatie te verzamelen of te checken.

Ondertussen werkt ook de linkermuisknop op de portable niet meer, waardoor ik ook verplicht een externe muis moet gebruiken. Geen idee of dat toevallig defect is, of ook een gevolg van de aftakeling.

Misschien dat ik na mijn back-up reeks nog eens alle programma’s eraf gooi die ik niet meer gebruik in de hoop dat dat het aantal processen vermindert. Maar ik vrees dat ik beter in mijn agenda een weekendje portable herinstalleren plan. Misschien dat ik symbolisch 1 mei uitkies.

Opgeruimd staat netjes. Dat weet ik zeker. Maar ik ben eigenlijk niet toe aan een grote lentekuis.

[tags]Acer Travelmate[/tags]

U zegt?
 1. Dextro says:

  Ik raad je aan van gewoon eerst een (Norton) Ghost te nemen van de partitie die je wenst te herinstalleren. Zijn er dingen die je dan vergeten bent om te backuppen, dan kan je er met de ghost explorer gewoon aan.

 2. kristof says:

  Grappig, de problemen die windows users hebben… mijn powerbook van Apple gaat al ruim 4 jaar mee, heeft al 3 OS upgrades gehad en het enige probleem dezer dagen is: de schijf geraakt vol. Vooral met foto’s en mp3’s.

  Ik snap niet waarom jullie al die problemen met die vanzelfsprekendheid blijven aanvaarden… effe herinstalleren, dat is toch normaal?? Niet dus. Enfin, geniet er van hee đŸ™‚

 3. Smetty says:

  @Kristof: Gezien de evolutie van Apple zou het een optie voor de toekomst kunnen zijn ja…

  @Dextro: Ik zal eens naar die Norton Ghost kijken. Thx.

Leave a reply.