Aktivia blogs

Vandaag een interessant dag gehad op een leden event bij Aktivia, een door het BLOSO erkende wandelfederatie. Aktivia is een partner van Telenet en we doen een blog test met hen. Speciaal voor de federatie werd een template gemaakt die alleen gebruikt kan worden via de Telenet blogs. Het doel is dus de federatie aan het bloggen te krijgen.

Vandaag stonden er 3 blog sessies van elk een uur op het programma. In praktijk ging het er iets anders aan toe. De mensen moesten binnen komen om een quizvraag opgelost te krijgen (slim van de organisatie) en dat was dus de gelegenheid om ze 10 minuten over blogs te onderhouden. De setting deed mij een beetje denken aan de tijd dat ik met Techdata op beurzen stond.

Het publiek kwam vooral uit de leeftijdsgroep 50-70 en de meesten hadden nog nooit van het woord of het concept “blog” gehoord. Een goede oefening voor Smetty blabla, maar vooral erg leerrijk om reacties uit die doelgroep te krijgen. Ik heb nu in elk geval een erg duidelijk idee wat ik wel in onze communicatie moet zetten.

Op zich vind ik zulke presentaties ook leuk. Je begint met een verhaal, krijgt feedback en 10 minuten later gebruik je die feedback in de volgende sessie alsof je er zelf opgekomen was.

Na de presentaties mocht ik met de afgevaardigden van de wandelclubs mee eten. “Van welke club bent u lid juffrouw” vroeg een meneer met een Antwerps accent. Ik had een beetje de indruk dat ik de jongste in het gezelschap was en bedacht dat ik misschien te jong was om lid te worden van zo een club (maar ik ben beleefd en zeg dat dus niet luidop). Pas op, alle respect voor die meneer. Ze zitten wel in een wandelclub, maar lopen regelmatig de 100-km evenementen. Ik heb pas weer 50 km in de benen. Maar wel met de fiets. En die gasten doen dat traject 2 keer, maar dan wel lopend…

Toen ik aan het gezelschap vroeg of alle aanwezige leden wel zelf wandelaars waren, ontstond er onenigheid tussen fitte vijftigers en een paar zeventigplussers die wandelen geen vereiste vonden voor een lidmaatschap. Bij zoveel kabaal, besloot ik er stilletjes tussenuit te muizen.

[tags]Aktivia[/tags]

U zegt?

Leave a reply.