Les sprokkels

Vandaag de laatste les media gegeven aan mijn 2e jaars (toekomstige leerkrachten Lager Onderwijs).

Op het programma stond het overlopen van het voorbije academiejaar en de leerstof voor het examen. Ik had ook een oefening PowerPoint meegebracht uit het examen van vorig jaar. Als onderdeel van de opdracht vroeg ik om het logo van de Hogeschool Gent te integreren in elke slide (via de slide master). Plots was er algemene hilariteit bij de Google zoekresultaten (mijn studenten werken met Google voor het zoeken, MSN als chat, Hotmail om te mailen en IE om te surfen). Het duurde dan ook niet lang of ik werd her en der onderdeel van de PowerPoint oefening. Ik ben al blij dat de meesten deze blog nog niet gevonden hebben. Niet dat ze het niet mogen lezen, maar waar mogelijk zou ik gebruikt worden in lesmateriaal. En neen, dat hoeft niet zo voor mij. ­čÖé

Ik (= we) heb dit jaar een aantal nieuwe onderwerpen in de leerstof ge├»ntroduceerd: auteursrecht, creative commons, weblogs, wiki’s, RSS en vrije software. Het leukste vond ik dat er een studente vandaag trots vertelde dat ze bittorrent (ja, ik vertel erbij dat illegaal downloaden niet het doel mag zijn) uitgeprobeerd had en een andere studente kwam een tijdje geleden vissen of ik haar op MSN Live kon helpen. Uiteindelijk was ons doel dit jaar: studenten motiveren om zelf aan de slag te gaan. Als ze dat dan ook doen, dan heb je daar echt voldoening van als lesgever.

Ze hadden ook lol in het feit dat ik morgen blogles ga geven bij een wandelfederatie. Wandel blogles met Smetty (voor het werk ja). De cruise firma mag zich ook melden natuurlijk. Ik kan vast wennen aan het wiebelen van de zee en veel zon overdag.

U zegt?

Leave a reply.