Zen presentatie

Sinds Viking connected is met Microsoft, is hier een nieuw soort presentatie de norm geworden: de ZEN presentatie. Viking heeft er vorige week eentje gemaakt, en die is inderdaad erg ZEN. Een witte achtergrond met af en toe eens een woord.

Mijn collega’s vinden mijn presentatie’s vandaag al (te) sober. Als we samen aan een presentatie werken, krijg ik meestal een versie terug met op zijn minst een hoop effecten erbij. En toch ga ik mij vanaf nu ook eens toeleggen op meer ZEN.

Mijn eerste creatie heb ik vandaag gemaakt. Morgennamiddag ga ik ze onmiddellijk uittesten. Ik heb vooral foto’s gebruikt en af toe een titel. Volgende keer wil ik ook eens iets doen met alleen woorden. Maar het moet in de context passen natuurlijk.

Ik heb ook een blog over presenteren in mijn feedreader zitten, maar die werd de laatste maanden jammer genoeg niet onderhouden. De laatste jaren kijk ik bewuster naar presentaties. Als een voor mij “interessant persoon” iets online beschikbaar stelt, zal ik het altijd downloaden en eens naar kijken. Een goede presentatie maken is een vak op zich en ik kan ook echt genieten van topsprekers.

Eigenlijk is er vaak niet veel verschil met een toneelstuk. Het enige dat ik direct kan bedenken is dat een spreker niet in de huid kruipt van een ander personnage (één of andere vorm van zichzelf telt niet mee). Geen idee of zulke bedenkingen nog wel ZEN zijn eigenlijk.

U zegt?
  1. Dick Hardt’s (Founder & CEO, Sxip Identity) presentaties zij niet echt “zen” maar wel de moeite waard om te bekijken. Een laatste versie van zijn Identity 2.0 talk kan je bekijken op http://identity20.com/media/ETECH_2006/.

  2. Smetty says:

    Bedankt David. Die presentatie is gewoon brilliant. Hup, alweer een stijl die ik moet proberen 😉

Leave a reply.