Feed2JS

Gisteren, alvorens onze server besloot dat overschakelen naar het zomeruur niet leuk was en down gaan een betere optie, een paar testjes gedaan met het integreren van externe RSS feeds. Ik wil op een paar WordPress blogs RSS-feeds van externe bronnen importeren.

Volgende WordPress plugins werden getest: inlineRSS, feedlist en bdprss. Geen enkele plugin leek goed te functioneren.

Op aanraden van Maarten Feed2JS (feed to JavaScript) geprobeerd. Conclusie: zelden iets gezien dat zo eenvoudig werkt. Je geeft gewoon de feed in die je wil importeren, geeft een paar parameters mee en je krijgt een kant-en-klaar scriptje dat in elke template (ongeacht welke blogsoftware) toegevoegd kan worden. Een eerste test, de feed van het Ministerie van Onderwijs en CVO-Online, kan je zien op mijn onderwijsblog (rechts onderaan).

Leuk, maar ik zoek ook iets geavanceerder. Ik zou als output posts willen uit meerdere blogs. Bijvoorbeeld uit 5 verschillende feeds telkens de meest recente posts. Iemand een goeie tip?

U zegt?
 1. Voor de meest recente uit 5 verschillende:
  De output van n Feed2JS scriptje beperken tot n entry van n rss feed (de laatste dus) en 5 van die scriptjes onder elkaar zetten.

  Voor de meest recente van 5 bronnen tout court:
  de feeds splicen (tal van tools: http://libraryclips.blogsome.com/2005/05/20/rss-filter-and-re-mix/#eight ) en dan feed2js

  BTW: veiliger is het Feed2JS scriptje zelf downloaden en op je eigen site hosten, de performantie van de Feed2JS service is niet altijd alles.

  Voor het zelf syndiceren van nieuws of andere content als RSS, html of javascript: http://www.bitfolge.de/rsscreator-en.html , de js en html (voor iframes) output functies heb ik zelf nog geschreven.

 2. hendrik says:

  Werkend en met behoorlijk geavenceerde functies: carp cache: http://www.geckotribe.com/rss/carp/

  Meervoudige feeds, enorme customisqtie, proxy server support en een gratis versie

  Heb er al veel mee gespeeld en het werkt idd veel beter dan de meeste (wordpress) plugins
  hendrik

 3. Misschien deze eens proberen: mixen, syndication, digesten, the works… http://www.feeddigest.com/

  (gevonden via een paar TypePad-klanten die het gebruiken)

 4. Smetty says:

  Bedankt voor de tips. Ik ga ze zeker proberen, want Feed2JS geeft toch nog te veel fouten bij bepaalde karakters.

 5. Rino Zandee says:

  Mijn probleem met Feed2JS is dat een MT blog wat daarmee is gemaakt, bijv http://biology.leidenuniv.nl/ibl/secties/news/ , zelf een lege feed genereert op basis van de standaard .xml templates van MT. Feed2JS maakt dus op zich een mooie verzamelaar, maar de feed van die verzamelaar is niet te gebruiken. Iemand een tip ?

Leave a reply.