Adhese

Adhese

Vandaag kennis gemaakt met Adhese. Het bedrijf bestaat uit 2 verschillende delen: een “campagne management” systeem en een online reclame regie/provider (Adhese network), ook wel als de Vlaamse Adsense omschreven. Qua campagne management is hun grootste referentie vandaag de VUM.

Wat mij voor deze blog interesseert, is het andere luik waarvoor ze vandaag bloggers zoeken die advertenties willen draaien. En adverteerders zijn op zoek naar bloggers. Dat weet ik toevallig ook.

Interessant. Ik heb deze blog alvast ingeschreven.

U zegt?
 1. LVB says:

  “De Vlaamse Adsense”??? Gaat het dan om contextuele advertenties? Zit er een algoritme achter dat volautomatisch de advertenties afstemt op de inhoud van de pagina?

  Ja, ik heb me ook ingeschreven. Maar ik vind de vergelijking met Adsense onverantwoord en zelfs misleidend. Was ik Google, ik zou meteen een aangetekende brief sturen en dreigen met een proces. En was ik Adhese, ik stuurde naar mijn “fans” die mij durven vergelijken met Adsense ook een aangetekende brief met de vraag om die vergelijking te schrappen. Een bedrijf heeft er geen belang bij dat derden, ook al is het misschien goedbedoeld (of uit onwetendheid?), misleidende reclame voeren.

 2. Smetty says:

  Luc, ik heb gisteren (als marketeer, dus niet als blogger) met die mensen 3 uur vergaderd. Ik beschouw mezelf dan ook niet onwetend en vooral geen fan.

  De persoon waarbij ik de vergelijking gehaald heb, is professioneel verbonden met het bedrijf.

  Over mijn insteek als marketeer kan ik niets vertellen op deze blog en staat er ook volledig los van. Als blogger weet ik wel dat ik erbij wil zijn. Omdat het rockt. En stevig zelf.

  Ik verwacht geen aangetekende brief van Adhese na deze post.

 3. Miel says:

  Kan zijn dat ik fout zit, maar bij mijn weten is ‘de persoon waar jij de vergelijking hebt gehaald’ niet professioneel verbonden aan Adhese. Maar ik kan me vergissen, natuurlijk.

 4. Smetty says:

  @Miel: no comment, check your mail.

 5. sven says:

  aub, ik wil zelfs niet de vlaamse adsense genoemd worden, dat is gelanceerd op de standaard blog buiten ons weten om.
  Mensen mensen, aangetekende brieven enzovoort. Adhese zal anders werken… 🙂

 6. LVB says:

  “Adhese zal anders werken”. Misschien beginnen met ook je achternaam te vermelden, als je optreedt als vertegenwoordiger van Adhese (vermits je linkt naar adhese.com)? Noem mij maar ouderwets, maar iemand die namens een bedrijf reageert met alleen maar zijn voornaampje, versterkt bij mij de indruk van amateurisme.

  Ik kan alleen maar zeggen dat deze “ongewilde” vergelijking tussen Adhese en Adsense, die intussen al op 3 plaatsen te lezen is (Ine, DSO weblog en Smetty) mijn perceptie van het merk Adhese ingrijpend en op negatieve wijze benvloedt. En dat komt heus niet omdat ik negatief sta tegenover het merk Adsense, integendeel.

 7. LVB says:

  Om mijn recentste reactie nog wat te verduidelijken: een “vergelijking” in de zin van: “Adhese werkt contextueel in de mate dat elke blogger sleutelwoorden kan opgeven die vervolgens door de adverteerder gebruikt kunnen worden bij de selectie van de blogs waarop ze willen adverteren. In die zin doet het systeem enigszins denken aan Adsense, maar er zijn ook belangrijke verschillen” kan voor mijn part gerust: dat is een genuanceerde, informatieve vergelijking.

  Een sloganmatige vergelijking in de trant van “Adhese, de Vlaamse Adsense” kan bij mij op geen begrip rekenen, en vind ik misleidend en onetisch. Zo’n misleidende slogan zal vroeg of laat als een boemering in je gezicht ontploffen.

 8. LVB says:

  En wat mijn opmerking over de voornaam betreft: ik gebruik natuurlijk zelf mijn initialen, maar ik spreek dan ook louter in persoonlijke naam, en iedereen kan mijn volledige naam te weten komen na n klik op de link die achter de initialen zit.

 9. Dafke says:

  Hmm, reclame op den blog, een soort sponsering dan?

 10. hallo,
  van die naam, sorry, overschot aan gelijk, dat maakt het idd wat beter.
  Wij hebben nergens de slogan `Vlaamse adsense` gelanceerd : nergens. Mensen nemen zeer rap een voor de hand liggende vergelijking als ijkpunt om commentaar te geven, en dat is dus op de standaard gestart…

  Het is zeer simpel, we zijn volop bezig om een zo goed mogelijke dienstverlening uit de grond te stampen vanuit onze visie en niet vanuit een bestaande visie/systeem, we staan altijd open voor comments van betrokken personen, we bouwen een mooi netwerk uit, en we gaan steeds verder ontwikkelen om het allemaal nog beter te maken.

  We willen niet verder focussen op een probleem waar we duidelijk niet mee gestart zijn.

  We willen werken …
  … en met iedereen overeenkomen …
  … en soms op vakantie gaan …
  … en …

  met vriendelijke groeten

  sven (marievoet) dus

 11. Bart says:

  Dat loopt hier ferm uit de hand precies. Adhese wordt aangepakt omdat derden (bloggers) de omschrijving “Vlaamse Adsense” hebben gebruikt. Daar kan Adhese toch niets aan doen? Trouwens, er is wel degelijk markt voor een Vlaamse Adsense denk ik (en nu verwijs ik niet specifiek naar Adhese, hehe).

Trackbacks for this post

 1. Smetty’s Soapbox » Blog Archive » Eerste Vlaamse blog bannering systeem online

Leave a reply.