Stopt De Persgroep met oa. de “Zone” 02?

Vandaag gelezen op Brussel.blogt.

Het oorspronkelijke bericht staat op de weblog van Mateusz Kukulka (Henri Béraud), die voor de franstalige Zone 02 schrijft, met als titel “Zone 02: la fin d’une époque”:

“Hissez le pavillon noir, mauvaise nouvelle à l’horizon bruxellois … la tête francophone de Zone 02/ va être décapitée sans aucune vergogne. Une équipe dévouée à une belle aventure vient de prendre jeudi un game over définitif de la part de la direction du Persgroep

Als er één ding is dat ik nooit begrepen heb, dan is het wel dat de Zones nooit multi-mediaal gegaan zijn. Je kon ze niet online raadplegen en al helemaal niet doorzoeken. En dat terwijl ze een schat aan informatie bevatten. Denk aan de restaurant besprekingen. Ik lees die elke week. Wat een droom content om online aan te bieden.

Van Thillo, het is vast nog niet te laat. Ik zou gegarandeerd een trouwe bezoeker zijn van de online Zone publicaties/website.

Update: meer uitleg op de zone sites en hier in de comments (zoek het verschil). Met dank aan i.

Nog iemand meer nieuws? Straks heb ik geen tekst meer over dat niet doorstreept is. En het is niet eens vrijdag de 13e.

U zegt?
 1. i. says:

  GB-mailinglijst volgen, smetty. 09 gaat binnenkort online…

 2. Mich says:

  Pas op, de weblog is niet die van Henri Braud maar wel van Mateusz Kukulka 😉

 3. Smetty says:

  @i: Ik wil die mailinglijst wel volgen. Ik had mij ingeschreven voor de versie: “alle mailtjes in n verzameld per dag”. Maar aangezien die ene mail uit tientallen (soms 100) mailtjes bestaat, en iedereen een reply op iedereen doet, is het gewoon zoeken naar de content.

  Ik heb een paar weken 7/7 werken achter de rug, en dan gaat dat soort mails het eerst op vakantie bij mij. Zal mij terug uit vakantie modus zetten na de Paas.

  Maar soit, ze gaan dus online… Nog info? Ze stoppen er niet mee?

  @Mich: ik dacht al, die naam gelijkt wel erg op die andere journalist… hum,hum, shame on me

 4. i. says:

  “De Zone/magazines zullen binnenkort in Belgi overschakelen op een tweewekelijks ritme. Dat is een gevolg van intensief onderzoek bij lezers en adverteerders. Bij deze laatsten ontbrak de noodzaak om wekelijks te adverteren. Zone/magazines wil enerzijds een ruimer en anderzijds een nieuw publiek aantrekken en past daarvoor haar strategie aan. Daarvoor zal het haar oplage verhogen. De huidige oplage van 270.000 exemplaren gaat naar minstens 300.000. De extra exemplaren zullen vooral verdeeld worden in gebieden waar de pick-up rate de 100% benadert (Antwerpen en Gent). De overschakeling zal plaatsvinden vanaf mei. Dan zullen de citymagazines ook in betere kwaliteit gedrukt worden en dit op een compacter formaat. Een gevolg van de overschakeling naar de nieuwe drukkerij van De Persgroep in Lokeren. Ze zullen ook minstens de helft dikker zijn. In Brussel zal Zone/02 wellicht al begin april tweewekelijks verschijnen. Ter herinnering: de edities van Zone/magazines in Nederland, waar er onlangs nog twee bijkwamen, verschijnen ook tweewekelijks. Om het verlies van de wekelijkse editie te compenseren, zullen de Zone/magazines nog voor de zomer over een internetsite beschikken. Een reeks stadswebsites zal worden opgezet. Als gevolg van deze nieuwe strategie is de Franstalige vaste redactie van Zone/02 ontslagen. Het is de bedoeling om meer freelancers in te zetten. Ook bij de redacties en lay-outafdelingen van Zone/03 en Zone/09 wordt er op het vlak van personeel geschoven. Op dit moment wordt onderzocht of een aantal mensen elders bij De Persgroep in dienst kunnen.”

 5. Mateusz says:

  Dank u Mich 😉

Leave a reply.