Ultimate Tag Warrior 3

Ik gebruik zelf tags voor mijn accounts bij Del.icio.us en Flickr en zoek héél af en toe op Technorati met tags.

Voor deze blog twijfel ik tussen het gebruik van “internal tagging” of “external tagging” (een erg goeie post met uitleg vond ik bij problogger). Ik ga de komende weken wat testjes doen met deze blog en kijken op welke manier ik het wil gebruiken.

Internal tagging lijkt mij altijd een win situatie: goed voor search engines en een mogelijkheid om op een minder gestructureerde manier dan categorieën content te vinden (mooi omschreven als een “brain storage” approach bij problogger). Bij de external tagging denk ik, naast de voordelen die het biedt qua visibiliteit bij de op tagging gebaseerde services (zie bovenvernoemde), eerder aan het weglaten van de traditionele categorieën. Voor deze blog interesseert het mij niet zo, maar ik zie wel mogelijkheden voor de These Days blog bijvoorbeeld waar we nooit genoeg categorieën kunnen hebben die voor iedereen voldoen.

De komende weken gaan ik wat testjes uitvoeren, en daarom heb ik gisteren Ultimate Tag Warrior 3 geïnstalleerd. De installatie stelde niet zoveel voor, maar voor de implementatie in mijn stylesheet heb ik toch Viking erbij moeten halen (ik moet dringend eens een andere template zoeken die wat gestructureerder is zoals bij mijn andere blogs). Na de installatie vond ik in mijn plugin management 3 verschillende versies van de plugin waarvan ik alleen de 3.0.1 versie geactiveerd heb (met versie 1.0 kreeg ik foutmeldingen).

Op deze blog zou ik de tags bij voorkeur niet op de homepage zetten, maar wel op de comments page. Ik ben al een tijdje aan het uitkijken voor een nieuwe lay-out omdat mijn huidige template niet onderverdeeld is in sub-templates. Zo een onderverdeling is voor mezelf eenvoudiger om aan te passen. Het invoeren van tags met terugwerkende kracht zal ook een hoop werk kosten. Ik heb ongeveer 400 posts die aangepast moeten worden.

De voorbije maanden waren te druk voor een dergelijke aanpassing. Met het einde van mijn lessen in zicht, zal er terug wat meer tijd zijn om te “blog knutselen”. Hadden ze mij dat maar laten doen in plaats van haken en breien op de lagere school. Weet je trouwens wat we moesten breien? Ei verwarmers! Ooit al een ei een muts opgezet? Ehwel, ik niet.

U zegt?
 1. i. says:

  Als ge hulp nodig hebt…ge moet maar roepen op de chat.ik ben al een maand aan het prutsen aan mijn nieuw design, met UTW en al.

 2. Smetty says:

  Oki. Alle madammen die ik ken, zijn aan hun blog aan het prutsen. Eigenlijk is dat wel wreed cool.

 3. ine says:

  waar gaat dat heen als madammen aan blogs beginnen prutsen ipv andere dingen doen 😉

  dat en fuiven… lol

 4. ine says:

  btw ecto is een leuke tool die tagging al eing geinstalleerd heeft. en handig om offline te bloggen.

Leave a reply.