Uit de oude doos

gitaar
Ik heb er 10 jaar niet meer naar omgekeken, maar nu heb ik hem terug uit de doos gehaald: mijn gitaar. Zelfs de Viking keek een beetje verwonderd naar al dat materiaal in onze living. En ik heb nog niets eens de helft verhuisd. Ha!

In de muziekschool kon je 9 jaar gitaar volgen. Ik deed dat zo graag dat ik mijn laatste jaar 2 keer gedaan heb omdat ik anders moest stoppen. Helaas was dat laatste jaar er te veel aan. Zonder 2 uur oefenen per dag kon ik de eindstreep niet halen. Op een dag heb ik de gitaarkoffer dicht geklapt en besloten dat het gedaan was.

Tien jaar later. De gitaar en de goesting om te spelen zijn terug. De komende weken zal het hier dus van tjingle-tjangle zijn. Ik heb mezelf voorgenomen om weer lessen te nemen als de zin om te spelen blijft bestaan.

Een concert Smetty moet u niet verwachten. Ik speel absoluut nooit als er volk in mijn buurt is. Mijn klassieke stukken zijn ook niet van die aard dat je de behoefte hebt om mee te zingen. Mijn huisgenoten hadden het wel altijd over gezellig en huiselijk als ze die gitaar horen. Dat past niet bij mijn minimalistische living vandaag. Ik ga dringend een haardvuur en een kat moeten in huis halen. Anders klopt er iets niet in het sfeerbeeld.

U zegt?
 1. Corneel says:

  I can picture you going:
  “Kumba ya my Lord kumba ya
  Kumba ya my Lord kumba ya
  Oh Lord kumba ya
  Kumba ya my Lord kumba yo
  Kumba ya my Lord kumba yo”
  😉

 2. Corneel says:

  or even better 😀
  “Doe, a deer, a female deer
  Ray, a drop of golden sun
  Me, a name I call myself
  Far, a long, long way to run
  Sew, a needle pulling thread
  La, a note to follow Sew”

 3. Smetty says:

  Wel sjoeke, ik zal het voor je spelen. Als jij de teksten gaat zingen :-p

 4. Claudio says:

  Haha, kunnen we dat tijdens een of andere gelegenheid op kantoor doen? Ik wil Peter ook wel horen zingen. 🙂

 5. Anonymous says:

  whoo mooie gittaar!

 6. Smetty says:

  Inderdaad. Nu nog een piaNNo, een viooOOl en wat drUUmstElen en we kunnen een concertje spelen.

Leave a reply.