Zwitsal

“Mijn geboortekaartje is ‘geboortekaartje van de maand’ op de website van Zwitsal” liet het nichtje (en mama sinds 11 november) weten.
Dat geboortekaartje hangt al een tijdje op mijn prikbord (tegen 2007 ruim ik het wel op) en het mag echt gezien worden. Ik vrees dat dat soort creativiteit nooit in mijn vingers zal zitten.

Internet is dan weer wel mijn ding en dus maakte ik van de gelegenheid gebruik om een geboortekaartje voor deze weblog aan te maken. Het resultaat is redelijk mager en de creatie erg beperkt (een fout maken tijdens de creatie = nieuw kaartje). Bovendien kreeg ik een paar keer een foutmelding omdat ik de volgende twee tekens: “‘s”, uit Smetty’s Soapbox, blijkbaar niet mocht gebruiken. Wie geen ervaring heeft met database foutboodschappen of geen 100 keer wil proberen, zal hierop onvermijdelijk afknappen.


Om het geboortekaartje te kunnen zien, moest ik natuurlijk een account aanmaken. Achter de login zit ongetwijfeld het interessantste deel verstopt. Er is het groei boekje, de verzorgingstips enz. Het groeiboekje en het geboortekaartje kunnen gedeeld worden met de buitenwereld, maar alleen na invitatie via mail.

Naargelang de baby groeit, krijgt de mama andere informatie. Aangezien Smetty’s Soapbox ondertussen bijna 2 jaar oud is, krijg ik ook info voor die leeftijd. De (eerder algemene) vraag van de maand is: “Hoe behandel je de rode huid van de baby-billetjes ook wel luieruitslag genoemd?” De laatste 3 antwoorden klinken als:

  • Billetjes na iedere verschoning insmeren met Zwitsal Baby Zalf (crème met spatel uit pot halen en op de vingers aanbrengen)
  • Bij roodheid van de billetjes, Zwitsal Zinkzalf direct op de billetjes dun aanbrengen en meerdere keren per dag herhalen
  • Indien na 3 à 4 dagen de roodheid niet is verdwenen,
    stoppen met Zwitsal Zinkzalf en de huisarts raadplegen

Jaja, Zwitsal stelt de juiste vragen en geeft daarop de Zwitsal-antwoorden. Het beste onderdeel vind ik de spaarproducten (“We kunnen ons voorstellen dat je niet kunt wachten met sparen voor al deze prachtige cadeautjes. Maar hoe spaar je nu het allersnelst? Natuurlijk, door iedereen mee te laten sparen. Familie, vrienden, kennissen, de buurvrouw, het maakt niet uit”). Ik weet niet hoe ik mijn buurvrouw (ergens een getal in de 70) kan laten meesparen (onder het motto baby shampoo is ook goed voor oudere mensen?), maar als ik ze toch zover zou krijgen, dan kan ze meehelpen voor een Zwitsal-knuffel, het Zwitsea-fotoalbum, het Zwitsal-rugzakje of de Zwitsal-Giraf-groeimeter.

De hele website is volgens mij aan een opfrissing toe. Alles achter logins en wachtwoorden steken is zo… oud & out. Geef die nieuwe mama’s nu maar een Zwitsal blog zodat ze kunnen bloggen, podcasten en een link leggen naar hun Flickr foto’s (dit moet toch al bestaan niet?).

Note: deze post staat intentioneel onder “marketing” en heel erg duidelijk niet onder “persoonlijke hints”.

U zegt?

Leave a reply.