Brussels Blogdinner

Na 2 X Gent, was dit keer Brussel aan de beurt.

Het decor was zonder twijfel fantastisch. Ook de organisatie was pico bello geregeld door Peter en Bart.

Het grote probleem bij zo een dinner is iedereen voldoende tijd en mogelijkheid te geven om elkaar te ontmoeten. Want eens je gaat zitten om te eten, ben je meestal voor een tijdje aan je stoel gekluisterd. Eigenlijk zou een walking dinner nog de beste optie zijn. Peter en Bart vonden een oplossing in het verspreiden van de namen van alle aanwezigen over de zitplaatsen. Een leuk idee als je het netwerken wil bevorderen.

Na het eten kwamen 4 “korte” presentaties, maar daar ging de organisatie helaas de mist in. Ook al was elke presentatie op zich interessant, toch is dat allemaal een beetje aan mij voorbij gegaan. Na een drukke werkweek en zeven volle uren lesgeven tijdens die werkdag, was het voor mij gewoon te veel om meer dan 2 uur aandachtig te blijven. Als elke presentatie echt kort was geweest, dan was het vast een geslaagd onderdeel geweest. Ik denk dan ook dat die presentaties een vast onderdeel van de dinners zouden kunnen worden (misschien een idee om ze allemaal op de wiki te zetten?).

Zelf luister ik eigenlijk liever helemaal niet naar presentaties, tenzij het om één centrale gast gaat zoals met Robert Scoble in Londen. Voor mij is het “contact”-aspect toch belangrijker dan content op een dinner. Maar daarover zullen de meningen zeker verdeeld zijn.

Luc heeft een link naar alle andere verslagen en ook foto’s van meerdere aanwezigen.

Zelf heb ik geen directe plannen plannen voor een nieuwe organisatie in Gent. Vermoedelijk zal de volgende afspraak in Antwerpen zijn, tenzij Bart en Peter er een maandelijks event (zoals in onze buurlanden) van gaan maken.

Bart heeft trouwens mij en Ine een blog-zwem uitnodiging in zijn mooi zwembad op het werk beloofd. Ik wacht geduldig op de uitnodiging. 🙂

Trackbacks for this post

  1. Smetty's Soapbox » Blog Archive » BarCamp Brussel

Leave a reply.