Bloggers loon

Luc (LVB) had het deze week al over de beperkte opbrengsten voor een blogger, maar ik schrok toch van de bedragen die Weblogs Inc uitbetaalt als loon aan haar bloggers (Weblogs Inc behoort samen met Gawker Media tot de grootste webloguitgeverijen van het moment).

Gelezen op Webdrain: “Weblogs Inc. betaalt rond de 500 dollar per maand aan bloggers. Je moet 125 berichten per maand schrijven, de berichten in de gaten houden, meedoen in discussies en vervelende reacties verwijderen… Als je minder dan 125 berichten plaatst, dan wordt de maandelijkse uitbetaling gekort met 4 dollar per bericht. Naast deze vervelende voorwaarde ben je waarschijnlijk geen eigenaar meer van de inhoud en heb je te maken met een concurrentiebeding.” Het volledige verhaal van de blogster die de bedragen en de voorwaarden naar buiten bracht, lees je hier.

500 dollar is omgerekend (huidige wisselkoers) €400. Ik heb de argumenten pro dit bedrag gelezen: het is meer dan de meesten zelf kunnen genereren met een eigen weblog, je maakt deel uit van een belangrijk netwerk en als je geduld hebt, dan kan je er meer uit halen (zie ondermeer The Blog Herald, ook via Webdrain).

Ik dacht eerst dat het bedrag schandalig weinig was, maar ik kan uiteindelijk niets tegen bovenstaande argumenten inbrengen. Je moet de tijd die je investeert gewoon afwegen tegen het voordeel (dat kan vanalles zijn: geld, eer, plezier, autoriteit, onrechtstreekse vergoedingen zoals gadgets of tickets, kans op promotie of een nieuwe job, nieuwe klanten…) dat je er uit haalt.

Of zoals een (boeken) uitgever een paar weken geleden tegen mij zei: “Als je geld wil verdienen, dan moet je niet schrijven voor ons. Dan kan je beter auto’s gaan wassen onder de kerktoren”.

Iemand een vuile auto?

U zegt?
  1. Arnoud says:

    Goed verhaal (en bedankt voor de vermelding!). Ik roep vaak dat je beter kan gaan schoonmaken, maar auto’s wassen is misschien wel leuker ;-).
    Toevallig heeft Darren Rowse zijn AdSense-inkomsten gisteren bekend gemaakt: 100.000 dollar!
    http://www.problogger.net/archives/2005/09/01/im-a-six-figure-blogger/

Leave a reply.