Over bier en zo

Meestal sleur ik Viking mee naar de lekkere bier gelegenheden. Bier is een beetje mijn hobby. Eigenlijk lekker eten en drinken in het algemeen (Gelukkig houd ik ook nog van duursporten, of ik had een probleem).
Dit keer sleurde Viking (je weet wel, aan mijn lange blonde haren zoals bij Hagar en zo) mij mee naar zijn
biercafé (Akkurat). Er kwam op tafel:

Een Cuvée Speciale Kriek (1989, 5,0%) van Brouwerij Eylenbosch uit Schepdaal (gesloten sinds 1991). Van het vat!!!
Een Verboden Vrucht uit 1989.

De Verboden Vrucht smaakte zoals porto, en de kriek was hemels. Ze hebben er ook Kriek Lambiek van Cantillion en van Girardin van het vat. Als je zoals ik geboren bent tussen een Witkap Trippel en een Geuze van De Cam, dan snap je dit beeld meteen.

Het is niet om de hoek, maar ze mogen vanaf nu in mijn top drie naast de De Heeren van Liedekercke gaan staan. En ze hebben er nog lekker eten ook. Mosselen met geitenkaas en zoute boter en zelfgemaakt brood en water aan tafel.
Aahhhhhhhhh.

U zegt?

Leave a reply.