Podcast over Doppler

Wanneer weet je of iemand iets over jezelf of over je dada’s (Edublogs.be, Smetty.be, Gent.blogt en Doppler) op het net geschreven heeft? (Wie niet tegen ego-informatie kan, mag nu wegklikken.)

  • Mijn eerste bron is mijn aggregator. Ik heb een account aangemaakt op PubSub en op Technorati. Via RSS komen die mij vertellen waar er gelinkt werd naar de respectievelijke websites. Het werkt redelijk, maar het is alles behalve volledig. Misschien dat ik daar nog is een postje over ga schrijven.
  • Een andere mogelijkheid zijn de statistieken. Ik moet eerlijk bekennen dat ik daar de laatste tijd nog erg weinig naar kijk. Het aantal bezoekers is nog interessant, maar ik heb zoveel last van referrer spam, dat die bijna waardeloos geworden zijn.
  • Een andere mogelijkheid zijn de trackbacks, maar ook daar heb ik de laatste tijd problemen mee (op al mijn blogs by the way, dus vermoedelijk een WordPress bug).
  • Nog een andere bron is Google Alerts. Voor Doppler heb ik hem moeten uitschakelen. Ik was namelijk verantwoordelijk voor mijn eigen spam op die manier (je krijgt mailtjes met de links die naar je trefwoord verwijzen). Soms komt die alert met gegevens die al een half jaar oud zijn, maar toch zitten daar soms verrassende dingen tussen (ik heb al ontdekt dat er een meermonster in de VS ook Smetty noemt, een soort van Amerikaanse Nessie).

Gelukkig zijn er ook nog de vrienden en kennissen die mij af en toe een mail sturen. Zo stuurde mijn vriend Corto mij vandaag een link naar de podcast van DiskIdee.

“In DiskIdee Radio podcast nummer 12 bespreekt Jozef Schildermans Dopplerradio, een ‘Belgisch’ programma waarmee je je simpel kunt abonneren op podcasts.”

Bedankt Jozef. Het was leuk om nog is uit eigen land een reactie te krijgen. En zo heb ik er ook weer een Vlaamse podcast bij om naar te luisteren. Om één of andere reden had ik die nog niet opgemerkt.

Over podcasts gesproken, ik ga proberen om er nog 2 te doen voor de zomer. Ergens tussen de examens, deliberaties en proclamaties. Het kan niet altijd tussen de soep en de patatten zijn.

U zegt?
  1. Graag gedaan! Ik ben nu trouwens overgeschakeld op doppler en er zeer tevreden over. Ik zal mijn zoon die in gent geschiedenis studeert ook eens wijzen op gent.blogt, voor zover hij het al niet heeft opgemerkt. Onze volgende DiskIdee podcast gaat overigens over de studies bachelor in de informatica, dit naar aanleiding van het Standaard bericht over slinkende aantallen studenten informatica.

Leave a reply.