Smetty.be verhuist naar WordPress

Ik heb de verhuis naar WordPress altijd uitgesteld omdat het veel werk zou zijn (ondertussen samen met de Viking al meer dan 20 uur getypt bij het overzetten van data). Dit weekend liet onze server mij weinig optie’s. Allez vooruit dan maar met de geit.

Het belangrijkste: er is een nieuwe RSS feed. De oude wordt nog een paar weken geredirect, maar dan is het definitief gedaan. Als u zo vriendelijk zou willen zijn om over te schakelen? (Edublogs.nl verzamelaar doe ik zelf wel).

Misschien beginnen met de nadelen:

 • Er werken maar een tiental oude urls meer. Ik zag het niet zitten om 150 urls te laten redirecten. Sorry voor diegenen die nu een dode link hebben naar mij. Voor links naar www.smetty.be verandert er natuurlijk niets.
 • Het zal een tijdje duren voor al mijn oude posts aangepast zijn. 
U zegt?
 1. Dafke says:

  Joepie! Mijn linkske werkt nog! Veel succes bij het omzetten!

 2. Dafke says:

  Strange comments werken niet?

 3. Smetty says:

  Ja hoor de comments werken wel, maar zoals hierboven uitgelegd blijven ze in mijn wachtlijst hangen tot ik ze approve. Dat systeem wordt veranderd zodra ik weer via mail de nieuwe comments binnen krijg.

 4. LVB says:

  De layout ziet er alvast uitstekend uit.

  Ik weet niet welk blogsysteem je vroeger gebruikte, maar vaak bestaan er conversiescripts, en vaak kan je ook mits Apache Rewrite Rules (geen redirects dus, maar intern herschrijven van URL’s) zorgen dat oude URL’s blijven werken. En als je niet met Apache werkt, dan kun je het nog altijd in PHP proberen.

  Maar ik zie dat de deep links die ik vanuit mijn blog heb gelegd naar jouw blog, alvast nog werken. Bedankt daarvoor 🙂

 5. bosmeneer says:

  Wat betreft de redirect naar oude urls: ga rommelen met .htaccess in Apache (301-redirects, dat kan Pierre misschien beter uitleggen?) of zorg dat je met een PHP-bestand (met dezelfde naam als de oude URL) de ID van de post oppakt waarna deze ook doorgelinkt wordt WordPress. Dat kan je ook met plaatjes doen, met een beetje geluk 😉

  In je .htaccess kan bij voorbeeld staan:
  301 /oudedir/weblog/nummertje316 http://smetty.be/index.php?p=316

 6. LVB says:

  Beste Bosmeneer, met een 301 in een .htaccess heb je voor 100 pagina’s 100 regels nodig. Met een Rewrite rule kan je met een paar regels een onbeperkt aantal URL’s laten omvormen. Maar de Rewrite module van Apache is inderdaad niet zo gemakkelijk om onder de knie te krijgen.

 7. Loperke says:

  Bedankt voor de link! Je weblog ziet er heel leuk uit nu met al die groentekes!

 8. Erwin says:

  test test test

Trackbacks for this post

 1. Smetty’s Soapbox » Technology surfing
 2. Smetty's Soapbox » Blog Archive » Technology surfing

Leave a reply.