Gent by night

Deze week is gaan stappen in Gent met als doel enkele nachtfoto’s te nemen. Mijn eerste batterij liet het voor het vertrek al afweten. Tot mijn grote frustratie zou de tweede batterij snel volgen. Ik werd er die dag aan herinnerd dat batterijen snel leeglopen na een inactieve periode. Zucht.

De foto-oogst was erg mager. Ik heb drie verschillende standen geprobeerd op mijn toestel (Sony DSC-V1): nightframing, nightshot en de nachtoptie binnen het scenic menu. De eerste optie gaf geen enkel bevredigend resultaat, de tweede optie creëert een groen industrieel sfeertje, de derde optie heeft een vreselijk lange sluitertijd waarbij een statief gewoon een vereiste is.

De linkse foto is genomen met de nightframing stand (Muinkkaai), de rechtse foto zonder statief maar vanop een brug (Predikherenlei). Volgende keer neem ik mee: een fototoestel, opgeladen batterijen en een statief…

U zegt?

Leave a reply.