Comments party

Ik probeer mijn blogs kort te houden, maar dat lukt zelden. Mijn absoluut langste weblog was zeker deze over het gebruik van een aggregator. Omdat ik minstens één keer per dag uitleg wat het is en doet, wou ik het van mij afschrijven om er dan naar te linken bij de volgende vraag om uitleg.

Helaas. "Veel te lang" zei iemand "dat lees ik niet", maar de leukste opmerking was wel: "kan je er geen podcast over maken, dan luister ik er wel naar". Maar euh… moet ik dan eerst een podcast maken of een weblog schrijven over wat podcasten nu precies is?

Een zinnige opmerking (rooksignaal:-)) kwam van Hugues. Hij wil niet alleen de nieuwe posts lezen, maar ook de nieuwe commentaren. Daar had ik nooit bij stil gestaan. Dus liep ik holder de bolder naar mijn programmeur. Het implementeren hiervan bleek niet zo moeilijk te zijn. Kort gezegd komt het hier op neer: als er een comment is op een post, dan staat er een verwijzing in mijn RSS feed naar een url die een RSS feed genereert met de comments. Er zijn wel enkele restricties: je blogging software moet het ondersteunen (bij ons is dat zelf geprogrammeerd) én je moet het lezen in een aggregator die het ondersteunt (Sharpreader wel, Bloglines niet). Vanaf nu krijgt u er dus de comments bij.

Simpel. Als je een programmeur in huis hebt.

U zegt?
  1. Huug says:

    Allez, je hebt me liggen. 😉
    Ik zal nu toch wel die Sharpreader moeten installeren zeker? grmf!

Leave a reply.