Nieuw speelgoed

De Sint (alias Karel) bracht vandaag nieuw speelgoed ten huize Smetty: een Linksys WAG54G Wireless-G ADSL Gateway. In mensentaal een ADSL modem + router in één. En daar hebben we een ADSL abonnement aan verbonden, via een Academic Broadband abonnement van de firma Signpost, dat hiervoor samen werkt met internet provider Tiscali.

Het zal Tiscali zeker geen windeieren leggen. Vandaag gelezen in de eerste nieuwsbrief van de Associatie Universiteit Gent dat dit aanbod geldig is voor al hun studenten en personeelsleden. In totaal zijn dat ongeveer 60.000 personen die zij in één klap bereiken. En naast Gent, biedt ook de Associatie Antwerpen dit abonnement aan (goed voor 30.000 studenten).

Eventjes inzoomen op Signpost. Het bedrijf richt zich exclusief op het onderwijs en heeft naast ADSL, ook nog een software aanbod met Microsoft onder de vlag MA3D, andere software via Academic Download, enkele hardware aanbiedingen en het studentenportaal studentstart.be. Er staat een CIM icoontje op die website wat normaal betekent dat we het aantal bezoekers kunnen checken. Ik kon studentstart.be nergens terug vinden, niet bij de intekenaars (leden), en dus ook niet onder de openbare resultaten. Dat ze "9000 bezoekers per dag" hebben, kunnen we dus niet controleren. Ze zijn gevestigd in Antwerpen, ik zie vooral Vlaamse klanten, maar een uitbreiding van hun studentenportaal naar Nederland, laat vermoeden dat ze ook hun oog laten vallen hebben op deze markt.

Mijn eerste ervaring met het bedrijf is in elk geval positief. De bestelling verliep vlot online, het contract moest (zoals bij alle andere providers) met de (niet-elektronische) post verstuurd worden. Een minpunt is dat je onmiddellijk het eerste abonnement en de opstartkosten moet betalen (25€ + 25€). De aansluiting zelf gebeurde sneller dan ik verwacht had. Ik had mijn hardware nog niet eens besteld toen ik al aangesloten bleek te zijn.

Vandaag hebben we dus twee internetaansluitingen. Toen ik een ex-collega (Petra, een ware internet pionierster van Ping-Yucom-Tiscali) over diezelfde configuratie hoorde spreken, dacht ik "amaai". En nu heb ik die zelf liggen. Ik wil Telenet buiten gooien, maar er hangt hier voorlopig een veto in de lucht. En zo stijgt onze nerd-factor weer met enkel punten.

U zegt?
 1. Nico says:

  Vergeet niet van uw draadloos netwerk deftig te beveiligen (WEP key, SSID broadcast af, MAC adres filtering, …) tenzij je uiteraard doelbewust als free hotspot wil fungeren 😉

 2. Smetty says:

  Zeker weten. Er zijn veel draadloze netwerken hier in de straat…maar geen enkele free hotspot… allemaal van horen zeggen natuurlijk 🙂

 3. Tom De Bruyne says:

  We werken bij ons aan de KHMechelen al een aantal jaar samen met Signpost, o.a. voor een aanbod aan laptops voor studenten. De samenwerking is altijd goed geweest. Nog interessanter is om eens met Mieke Geertrui Deketelaere samen te zitten. Zij is aangesteld door Microsoft om met hogescholen samenwerkingen op te zetten.

 4. Smetty says:

  Ik ben een geel klein visje in een zee van blauw…

Trackbacks for this post

 1. Smetty's Soapbox » Blog Archive » www.geendatalimiet.be

Leave a reply.