Het eerste radiostation uit de VS met podcasting

KFVS, een radiozender uit de VS die zich omschrijft als “quality broadcasting at the local level” kondigt het volgende aan: “Heartland News is excited to be the first news organization in the country to offer an exciting technology called Podcasting” (via Dave).

Net zoals John kijk ik uit naar het moment dat de VRT “het nieuws” gaat podcasten, maar eerlijk gezegd verwacht ik meer uit Nederlandse hoek. TV-programma gemist, gewoon eventjes surfen naar Omroep.nl, en alle programma’s zijn er terug te vinden. Onze VRT heeft zelfs dat nog niet ontdekt.

Nochtans zou de stap naar podcasting niet zo groot mogen zijn (technisch gezien dan, wil mij niet uitspreken over auteursrechten). Neem bijvoorbeeld het VTM-nieuws op deze pagina. Het enige wat ze moeten doen is RSS inbouwen. Geen streaming meer, maar een video podcast. Klaar.

Ik kijk dus alleen nog maar Hollandse tv, maar voor radio ligt het toch anders. Ik wil “Belgisch nieuws” horen en het zou helemaal te gek zijn mocht ik ook mijn favoriete Vlaamse radioprogramma’s kunnen podcasten. Ach ja… over een paar jaar komt dat wel in orde.

Voor wie de “Smetty touch” zoekt in het verhaal van KFVS. Ze raden iPodder (enige concurrent voor Doppler, maar helaas ook de referentie op dit moment) aan op hun site. En daar had ik natuurlijk liever “Doppler” zien staan. Zie daar een uitdaging…

U zegt?

Leave a reply.