Net or Not

Het bloggerslegioen werkt vandaag op volle krachten. Er zijn niet alleen de meest spannende presidentsverkiezingen sinds lang in de VS, totaal onverwacht krijgen onze noorderburen opnieuw een politieke moord voor de kiezen. In bloggersland worden overuren gemaakt, enkele websites kunnen de trafiek zelfs niet langer dragen.

De initiatieven die bloggers genomen hebben in de VS om de verkiezingen te verslaan, zijn uitgebreid besproken, inclusief awards voor de beste informatie (bekijk zeker de BlogPulse campaign radar 2004 grafieken). Iets wat ik gek blijf vinden is het feit dat kranten (oa.New York Times) en burgers (alleen de bekende want naar de rest piept toch niemand) hun voorkeur kandidaat openbaar bekend maken, ook “endorsement” genoemd. En dat is dan meestal op zich opnieuw het onderwerp voor een nieuwsfeit.

In Nederland (ook bij ons) was het vandaag “nieuws” welke websites de vraag naar informatie niet langer konden dragen. Dat enkele sites plat liggen is een waardemeter geworden voor de “nieuwswaarde” en de impact van een gebeurtenis.

Internet wordt steeds belangrijker als informatie bron. En niet alleen voor wereldnieuws, maar voor elk aspect van de samenleving waar internet informatie levert. En dat kan ook je persoonlijke leven zijn. Het valt mij op dat steeds meer mensen informatie over mij halen uit mijn blog, soms sluipen daar kleine foutjes in, maar soms duurt het tot lang na een gesprek voor ik besef waar mensen bepaalde informatie gehaald hebben. En ik moet toegeven dat ik regelmatig tegen mensen zeg: “heb je mijn blog dan niet gelezen”?

De laatste dagen heb ik mezelf vragen gesteld bij mijn eigen informatie bronnen. Er is zoveel informatie dat een selectie noodzakelijk is. Ik lees voortdurend dat iemand als Robert Scoble 900 blogs leest, maar ik ga voor mezelf de limiet op 40 leggen. Hoe ik dat precies zou invullen wist ik niet, maar het noodlot heeft mij een handje geholpen. Top op heden gebruikte ik Sharpreader als aggregator voor de blogs die ik zeker wou lezen en Bloglines voor de blogs die ik misschien wou lezen (help ik ben een nerd :-)). Sinds gisteren is Sharpreader “niet meer” op mijn portable, en ik heb geen back-up of een OPML file opzij liggen van mijn subscriptions.

Ik heb vandaag ongeveer 60% terug gevonden, en ik denk dat ik met wat zoeken tot 80% van mijn originele subscriptions zal geraken. Met scha en schande heb ik mogen ondervinden hoe belangrijk mijn internetbronnen voor mij zijn. In mijn volgende back-up zal zeker een OPML file terug te vinden zijn.

U zegt?

Leave a reply.