Shopping & Shopping (I)

Ikea:
Een gewone werkdag tijdens de laatste week van de grote vakantie, de nieuwe catalogus is net uit en buiten is het bewolkt. We besluiten tegen het middaguur naar Ternat te rijden. Beide parkings staan eivol zodat parkeren een jacht op een vrije plaats wordt, en waarbij iedereen
die voorbij wandelt de mogelijke eigenaar van een wegrijdende auto zou kunnen zijn. Als je dit ziet dan weet je waarom Ikea begin 2005 in Anderlecht een nieuwe winkel opent en ook vergevorde plannen heeft voor een evstiging in Gent. Als het zo druk is, heb ik meestal geen zin om iets te kopen, dan is er echt geen lol aan. Van het geplande bezoek aan het restaurant hebben we ook afgezien. De wachtrij was echt belachelijk lang.

Wie in een grensgebied met Nederland of Duistland woont doet er zijn voordeel mee om prijzen te vergelijken. Ik heb zelf het verschil opgezocht voor een kast die ik vorig jaar gekocht heb en vooral het verschil met Duitsland is opmerkelijk groot. Als ik zelf over een bestelwagen zou beschikken zou ik niet twijfelen. Een vergelijking: BNLD

Media Markt
Er zijn ondertussen al 5 vestigingen van het Duitse Media Markt in België, maar er zijn nog geen aanwijzingen voor een Gent’s filiaal. Naast de lage prijzen voor sommige producten, ga ik er graag voor wat ze zelf omschrijven als :" We hebben één enkele verkoopsoppervlakte waar de klant duizenden ontdekkingen kan doen onder één dak". Bij mijn zoektocht naar een nieuwe wekkerradio, trok The Bug mijn aandacht. Een ongelooflijk originele digitale radio, maar met zijn 299 € toch wat duur voor een wekkerradio.

Sony Ericsson
Voor een update van de firmware van mijn P900 heb ik alleen de bijgeleverde cradle en een internetaansluiting nodig. Ik heb de update gedaan en het viel mij toch wat tegen. Eerst en vooral waren er de nodige software updates en telefoon backups nodig die behoorlijk wat tijd vergden, en uiteindelijk merk ik totaal geen verschil. Nog over de service centers nog over de exacte inhoud van de updates is er een woord te vinden bij Sony Ericsson. Of zoals iemand op het Esato forum terecht opmerkte: "we zouden moord en brand schreeuwen mocht Microsoft hetzelfde doen met Windows updates."

Wie een K700 koopt moet voor een update naar een Sony Ericsson service center. We vonden er eentje in het Anspach center maar daar konden ze de update niet zelf uitvoeren. Aan het begin van de Charleroisesteenweg vonden we wel een center dat de update kon uitvoeren. Het duurde maar een paar minuten en was volledig gratis. Ik ging uiteindelijk ook nog met een "Stereo FM-radio Handsfree set HPR-20" voor de P900 naar huis. En die ziet er erg iPod geïnspireerd uit.

Waterstone’s
Er zijn op het Europese vastenland maar 2 filialen van deze Engelse boekhandel, meer bepaald in Brussel (Bv. Adolphe Maxlaan) en Amsterdam (Kalverstraat 152). Ik wou wel is kijken naar de nieuwste titels van William Sutcliffe en Alex Garland (The beach). Helaas waren beide boeken niet in voorraad. Net eventjes op het internet gekeken en ontdekt dat de online activiteiten van Waterstone’s worden uitgebaat door Amazon UK ("This alliance brings together the UK’s leading specialist bookseller and the UK’s leading online retailer)."

Mijn lief kocht "The Da Vinci Code" van Dan Brown. Hij heeft al een paar keer boeken van mij gelezen voor ik er kon aan beginnen, maar ik heb een sterk vermoeden dat het dit keer omgekeerd zal zijn.

U zegt?

Leave a reply.