Post Canaria

Ik heb het nog nooit zo warm gehad als vorig weekend. Overdag liep de temperatuur op tot meer dan veertig graden, en ook de nacht bracht geen verkoeling met zijn dertig graden. Op zondag kwam daar ook nog is de Sirocco wind bij. Dat is een warme, droge en vuile wind afkomstig van de Sahara woestijn. Het voelt alsof je een grote haardroger in de warme stand tegen je gericht houdt. Mensen die zuur ruiken kende ik alleen uit de literatuur, nu was ik zelf de hoofdrolspeler. "Dit is de hel" zei de macho receptionist hevig zwetend, en ik kon hem alleen maar gelijk geven.

Maandag met enige zenuwen aangemeld bij de incheck balie. Ik had een tas teveel bij en 16 kg overgewicht. Dit vormde echter geen enkel probleem. Een paar maanden eerder hadden we op Schiphol vroeg in de ochtend voor 5 kg te veel nog onderbroeken en kousen staan wegen. Het excuus duikmateriaal kon daar geen verandering in brengen. Maar bij een terugvlucht gelden die regeltjes blijkbaar niet. Ik zal in de toekomst bij het boeken van een vlucht meer aandacht besteden aan de aanvraag om extra gewicht voor ons duikmateriaal. Mijn lief heeft al aangekondigd dat hij mij in het vervolg gaat helpen met inpakken. Misschien had ik toch wat teveel bij…

Wie met een lijnvlucht vliegt tussen Brussel en Las Palmas, stapt meestal over in Barcelona of Madrid. Deze laatste optie beviel mij het meest omdat de vluchttijd beter verdeeld is. De vlucht tussen Madrid en Brussel werd verzorgd door SN Brussels Airlines. In vergelijking met KLM, Iberia en European Airlines bieden zij duidelijk betere zitplaatsen aan en gratis catering aan boord. Ik dacht al dat het niet meer bestond. Ik zal mij de vlucht herinneren omwille van een ander detail. Er was een jonge, duidelijk verwarde en tegen zichzelf sprekende Noord-Afrikaan aan boord die zichzelf voortdurend met een vrouwenparfum besproeide. "Dat is volgens mij geen kenmerk van kapers" beoordeelde mijn lief de situatie. Tijdens de vlucht zou hij niet alleen "hoorbaar" aanwezig zijn.

Tot zover Gran Canaria. Het is was anders verlopen dan oorspronkelijk gepland. We hebben in elk geval het Spaanse toerisme is van een andere kant gezien en mensen ontmoet die er dagelijks in werken. Het is meestal hard en veel werken voor weinig geld. Maar we hebben ook de grote aantrekkingkracht van dit leven zelf is kunnen voelen: elke dag zon, maar vooral een veel eenvoudiger leven.

U zegt?
  1. Nadjeska says:

    Hello,
    Nogal een late reactie (16/3/05) maar het moet me toch van het hart dat er in de Canarische Eilanden inderdaad (de laatste jaren zelfs: héél dikwijls) een vuile stoffige wind waait (slecht voor mensen met astma en/of allergie), maar dit is niet de Sirocco maar wel de CALIMA! Een mens leert altijd bij he!
    Groetjes,
    Nadine

Leave a reply.