Wonen in Playa Del Ingles

We zijn naar hier gekomen met het idee om te werken. De meeste mensen komen naar hier voor een vakantie van 1 à 2 weken. We moesten dus op zoek naar een verblijfplaats waar andere tarieven gelden dan de normale toeristenoorden. We hebben dat, via de duikschool, gevonden. Het gebouw heet Nilo, en was in zijn glorie periode vermoedelijk een bekend winkelcentrum. Boven aan het complex bevinden zich enkele tientallen appartementen. Vandaag is van het winkelcomplex niet veel meer over. Er is nog een swingersclub (allez volgens de reclame toch, ik ben het nog niet gaan checken), een sekswinkel, en een geïmproviseerd supermarktje zoals ze er hier honderden hebben.

De appartementen doen het wel goed. Wij zitten in een gedeelte dat ze het Duitse straatje noemen. In tegenstelling tot de andere erg piepjonge bewoners, de meesten werken in een bar, zitten wij tussen enkele Duitse vijftigplussers die hier effectief wonen. Naast ons woont er een Duitse dame met haar grijze kat (huisdieren niet toegelaten). Als ze denkt dat we er niet zijn, houdt ze er wel is een redevoering mee. Waarna ze steeds besluit, dat de kat toch wel erg dom is. Voor de rest zit ze zelf bijna 24/24 en 7/7 in haar kleine appartementje. Ik zou me erg vervelen…

Een drukke weg en een loopbrug scheiden ons van het toeristengedeelte. Het strand ligt op ongeveer een half uurtje lopen. We gaan bij voorkeur naar de supermarkt achter het complex (Hiperdino genaamd en onderdeel van de Ahold groep) waar vooral bewoners komen. Over de brug kosten dezelfde producten namelijk het dubbele. Soms is de logica in ons complex ook een beetje zoek. Voor een gasfles betaal je 10€ bij vervanging (dus niet per verbruik), beddengoed verversen kan altijd behalve wanneer jij het wil en vandaag hebben we in de supermarkt een nieuw douchegordijn gekocht (zelfde kwaliteit of 1,85€) omdat het oude helemaal op was.

Er zijn ook voordelen voor de bewoners van dit complex. We kunnen net over de brug voor 2€ gaan eten bij wat ze de twee-euro-Chinees noemen. Voorgerecht + hoofdgerecht en een koffie aan 2€. Je houdt het bijna niet voor mogelijk. De eigenares heeft ons kaartjes meegegeven. Als we klanten naar het restaurant brengen, krijgen we ons eten zelfs helemaal gratis. Maar nu ik hier niet meer werk, zal dat moeilijk worden. Het zal voor een andere keer zijn.

(Wie enkele weken werkt of goedkoper wil logeren op Gran Canaria kan terecht bij appartementos salamancos )

U zegt?
 1. Pauline says:

  Hallo Smetty,

  Leuk om je verhaal te lezen… Ik was zelf op zoek naar een appartement voor tijdens het winterseizoen. Dan wil ik graag naar Cran Ganaria om daar dat seizoen te gaan werken. Ik ben van plan in oktober te gaan en daar dan tot en met december te blijven. Graag zou ik daar in de horeca willen werken, heb jij misschien een tip voor mij hoe ik dat het beste vanuit Nederland kan regelen? Of denk je dat het daar makkelijker te regelen is?
  Dit appartement lijkt me wel heel leuk, denk je dat er nog plek is voor die 3 maanden?
  In ieder geval bedankt voor je leuke verhaal en appartement link!

  Groetjes Pauline

 2. Pauline says:

  Hoi Cindy,

  Alweer berichtje van mij. Ik kom niet meer op de site van apartamento salamanco en ik wil graag een kamer reserveren in dat appartement. Weet jij een andere manier om op de site te komen?

 3. Smetty says:

  Ik zie het ja. Misschien tijdelijk. Vorige week werkte het nog wel. Omdat ik regelmatig vragen krijg over Apartamento salamanco, zal ik hier het volledige adres bijzetten.

  De website die je moet lezen voor je vertek is: http://grancanaria.hollandsenieuwe.com/nieuw/

  Het beste restaurant:
  Al Andalus

 4. willemijn says:

  Hoi
  Leuk je verhaal te lezen
  ik wilde graag weten welke goede restaurants er in Playa de Ingles zijn?
  Vorig jaar ben ik in Tenerife naar steakhouse Aberdeen geweest (weet niet of je het kent, maar waren er een aantal) nu wilde ik weten of je ook zoiets heb daar en welke je aanraad of dat er een site is met veel goede restaurants

 5. Wietske says:

  Ik zou graag willen weten of iemand van jullie weet waar Silvia Hahury woont. Als het goed is moet zij een grieks restaurant hebben maar zeker weten doe ik het niet. In ieder geval wel iets in de horeca. Laat het mij a.u.b. weten als jullie weten waar zij woont. Ze is een hele goede vriendin van vroeger en zou haar graag weer willen ontmoeten.

 6. rudi says:

  EL ANDALUZ IS

  1. VERHUISD
  2. HEEL DUUR
  3. KLEINE PORTIES

  DUS…..DONT GO THERE

 7. Matthias says:

  Hey,

  Ik kan je zeggen dat Nilo zeer goede appartementen heeft. Ik heb er zelf 3 maanden verbleven tijdens de periode dat ik werkte als animator in een hotel, en ik moet zeggen dat ik veel vrienden leerde kennen. Ik zat in een leuke gang net als je binnenkwam de eerste gang naar rechts. Ik zou er direct teruggaan als ik kon 🙂
  Echt een aanrader 😉
  Groetjes Matthias

 8. Matthias says:

  Aja en een goed restaurant weet ik ook.
  Het is op Gran Chaparal… als je ervoor staat, heb je aan je rechterkant een restaurant, ik weet wel de naam niet meer :s
  De naam is geschreven op de muur, links heb je Gran Chaparal, rechts heb je een parking…
  Het is er niet duur en heel lekker!

 9. Annelies says:

  hey hey,

  Ik ben ook daar geweest voor enkele maanden en ik vond het ook heel leuk! De appartementjes zijn niet groot en oude meubels ook maarja hé je kan niet alles hebben.. er is echt een leuke sfeer, leuke mensen en de ideale plaats om mensen te leren kennen!

  Als je alleen naar daar gaat en je wil mensen leren kennen, moet je echt wel voor een appartementje hier kiezen! als je voor een langere periode dan 5 maanden blijft en je wil deftig zitten dan zou je beter voor een bungalow ofz kiezen.. je betaald dan niet veel meer maar je hebt wel niet de sfeer van hier dan.
  Je kan er gratis op internet in het cafeetje langs de receptie, en het eten hier is lekker dus als je te lui bent om zelf te koken is het ook al ideaal hehe. ligging is ook cva.. 15minuutjes van het strand en 10minuutjes van kasbah, yumbo.. en achter deze appartementen vind je ook een paar shoppingcentra.. waar het idd goedkoper is! check zeker eens de schoenwinkel in shoppingcentra belle vista.. schoenen voor 20 euro.. en echt hele mooie!! mijn schoenenverslaving is er niet beter op geworden!!

  nadeel: de brug sluit om 2u snachts.. wat dus wil zeggen als je langer opstap wilt dat je de taxi moet nemen of ver moet stappen.. ( de taxi is 3euro van kasbah(waar het uitgaansleve is) dus duur is het niet). Ik vond het er ook veilig! niks gepikt geweest of meegemaakt gehad! Ik was daar met een paar vriendinnen en als we opstap gingen gebeurden het wel eens dat iemand eerder of later door ging en dus alleen naar het appartement ging snachts.. maar het was echt niet onveilig ofz..
  wel een paar keer een kerel gezien op de parking van Riu papayas die er naakt stond.. die stond er wel een tijdje elke nacht hehe!! dat heb ik dan ook weer gezien gehad :p

  Voor de rest kan ik nog zeggen, de mensen die twijfelen om naar het buitenland te gaan voor een tijdje, zeker doen! Ik ken niemand die er spijt van heeft gehad!

 10. Dave says:

  Hoi hoi,

  Ik wil ook voor langere tijd naar GC.. Heeft nog iemand een adres van die Apartamento salamanco?? Want ik vind deze nergens op internet en alle links hier werken niet of zijn verkeerd.

  Graag hoor ik iets,

  Groetjes,

  Dave

 11. Bezeke says:

  Av.Moya nº 10

  Apartamentos Salamanca

  Playa del Ingles ,Maspalomas -35100

 12. Smetty says:

  Ter info: link naar apartamento salamaco aangepast.

Leave a reply.