Canary foto: touring

Ondanks de crisis blijft het eiland, vooral langs de kust, een bouwwerf. Een voorbeeld van een mooi aangelegd gebied rond de jaren ’70 is Puerto de Mogan. Een paar van onze ex-collega’s wonen er, en als ik op het eiland langere tijd zou wonen, zou het ook mijn voorkeur dragen. Ze hebben zich gebaseerd op Venetië en het ziet er ook allemaal vrij natuurlijk uit. Momenteel is men ietsjes inwaarts een volledig nieuw dorp aan het aanleggen. En dat doet ons dan weer vooral aan Disneyland denken.

Het binnenland van Gran Canaria is erg bergachtig met verassend groene gebieden. De meest merkwaardige bouwstijl vonden we in Artenara, waar de woningen nog steeds letterlijk in de rotsen gebouw worden.

Foto: Venetië achterna in Puerto de Mogan en woningbouw in de rotsen van Artenara.

U zegt?

Leave a reply.