Overgewicht

We vliegen drie weken vroeger terug dan voorzien, zodat we hier in totaal een maand geweest zijn. Ik had er bij het reisbureau speciaal om gevraagd dat ik de mogelijkheid wou om tickets te ruilen. Gewoon voor de zekerheid, en voila.

Ik had er geen vertrouwen in dat we het omboeken telefonisch konden regelen zodat we het op de luchthaven zelf gedaan hebben. De dame aan de balie heeft er een tijdje over gedaan voor ze onze oorspronkelijke terugvlucht gevonden had in het systeem. Toen nam ze haar rekenmachine en bleef zeker 10 minuten berekeningen maken. We denken dat ze de volledige vluchtroute herberekend heeft want op het omwisselen zelf staat een vaste prijs.

Een ander eiland meepikken zit er niet in. De vlucht van hieruit moet evenveel gaan kosten als vanuit België. En dan hebben we nog geen accommodatie ook. Dus zijn we al twee dagen met ons huurautootje op Gran Canaria aan het rondrijden. In de hoofdstad Las Palmas hebben we allebei duikmateriaal gekocht, voor hem een onderwaterhuis voor zijn fototoestel en voor mij eindelijk een BCD. Buoyancy control device is de duikterm voor duikvest. Normaal koop je dat al na een paar duiken, maar ik ben erin geslaagd om meer dan dertig duiken een vest te huren of te gebruiken. Duiken is leuk maar echt een vreselijk dure sport voor je alles hebt.

Jammer ook van het extra gewicht. Ik zit nu zeker al aan 15 kg overgewicht in mijn reistassen. (20 kg / reistas en 10 kg / handbagage toegelaten, maar als ik al mijn duikgerief in mijn reistas stop dan zit ik al aan 20 kg en heb ik niks, maar dan ook niks bij). Ik ga is kijken deze week naar de tarieven voor de kilopost. Als die redelijk zijn, dan gaat een deel van mijn kledij met de boot naar huis. Kan ik mijn eigen onderbroeken in de Post in Gent gaan afhalen.

U zegt?

Leave a reply.