En we zijn ermee weg

Niemand nodig om uw valiezen te dragen? Dat is wat de meeste mensen de laatste dagen gezegd hebben. Ik ga een paar weken Gent inruilen voor zon, strand en zee. En dat samen met mijn eigenste reisduif. Ik ben er helemaal klaar voor.

“Jij hebt geluk”,hoor ik wel vaker. Nee, denk ik dan, er is behoorlijk wat aan te pas gekomen om alles te regelen. Met in het onderwijs te staan werd ik gewoon voor een voldongen feit gesteld: werkloos in juli en augustus. Dat vergeten de meeste mensen blijkbaar. Dus vroeg ik in februari met een geschiedenis van amper 5 duiken aan de eigenaar van een duikschool op Gran Canaria of hij geen assistentie nodig had tijdens de zomermaanden. Toen begon mijn reisduif nog wat te lobbyen… en voila, we waren aangenomen. Een appartement vinden was eenvoudig, maar het heeft ons vele Spaanse mananas gekost alvorens we eindelijk konden reserveren. Dus wat dat geluk betreft, ehwel dat moet je gewoon zelf afdwingen. Het komt echt niet vanzelf.

Gezien mijn korte duikachtergrond moest er de laatste weken nog hard gewerkt worden aan mijn duikdiploma’s en mijn ervaring. Ik moest achtereenvolgens nog volgende cursussen volgen: advanced open water, emergency first response en rescue diver. Zaterdag met veel trots de laatste stapjes gezet. De weg er naartoe was erg hobbelig, maar gelukkig ben ik net op tijd overgeschakeld naar de juiste duikschool.

In elk geval staan volgende zaken vanaf nu op mijn agenda: toeristen ophalen en afzetten, toeristen aankleden met duikmateriaal, bootje varen, snorkelen, duiken, tapa’s eten (papas arrugadas!!!), zwemmen, terrasje doen… Het zal ongetwijfeld erg vermoeiend zijn 🙂 Mijn portable gaat mee, dus ik verwacht lekker verder te bloggen. Alleen de frequentie waarop ik ze gepost krijg, daarop heb ik nog geen zicht. Ik heb in februari al een foto genomen van ons werkterrein. Het complex was toen nog niet eens geopend. Vamos.

U zegt?

Leave a reply.