School’s out!

Het zit er op. Vandaag de laatste deliberatie (evaluatie resultaten) gehad. Het heeft uiteindelijk drie uur geduurd om over 45 leerlingen een oordeel te vellen. Het was ook de eerste deliberatie die ik meemaakte. En ik moet zeggen, het gaat er serieuzer aan toe dan ik ooit gedacht had. Ik blijf erbij dat ik geen enkele andere beroepscategorie ken die zo bezig is met "correct" zijn.

Vanavond was er proclamatie (meedelen eindresultaten) voor al de laatstejaars. De misviering en de toespraken heb ik overgeslaan, zodat ik onmiddellijk bij de receptie kon beginnen. Het stelt allemaal niet zoveel voor, maar ik heb toch genoten van de vreugde en trots die deze mensen uitstraalden. Blij omdat ze van ons vanaf zijn. Leerlingen zijn nu eenmaal geen vrijwillige toeschouwers in de leerkrachtenshow.

In mijn laatste les heb ik mijn leerlingen gevraagd om mij (anoniem) te evalueren. "Durf ik niet eens" zei een ervaren collega. Ik heb er in elk geval veel aan gehad. Het verschilt enorm met de opmerkingen die ik van de directie en pedagogische begeleiding kreeg, die mij in amper 3 lessen hebben geëvalueerd. Ik had uitdrukkelijk om kritiek gevraagd, maar ik kreeg zoveel mooie dingen terug die geen enkele andere job of collega mij ooit heeft gegeven.

Hieronder twee reacties zoals ze geschreven zijn en een foto van de receptieruimte wachtend op de aanval.

Vandejaar over u & u les. Over u… aangenaam les gegeven (meestal toch). Over u les… 1e trimester was vré wijs, maar na kerstdag in begin nog wijs, vanaf die kranten niet zo wijs & ook saai, u les is wel altijd goed uitgelegd geweest, dat stuk over inductie en deductie, en voor 1e jaar les te geven vind ik dat echt wel niet slecht gedaan. Misschien de lessen die niet zo tof zijn om te geven, op een wijze manier proberen geven.

Ik denk dat het in het begin moeilijk was zowel voor ons als voor u, tenslotte was het een nieuwe leerkracht, maar alles is nog goed verlopen. De lessen vond ik vrijwel goe want het was niet constant theorie maar er waren wel genoeg toepassingen om beter te begrijpen. Door dit jaar ben ik ook meer het nieuws gaan volgen en dit is wel een groot pos. punt want in de meeste gevallen maak ik een onderscheid tussen school en vrije tijd.

U zegt?

Leave a reply.