De zoektocht naar de beste Italiaan in Gent

Stel: je bent verslaafd aan de Zuiderse keuken. Voor je Spaanse periode had je een Italiaanse periode. Deze laatste keuken is overvloedig in dit land aanwezig, en ondanks je zoektocht naar een nieuwe Italiaanse ontdekking blijf je bij de klassieker uit Gent en omstreken: de Siciliaan Il Mezzogiorno.

Tijd voor een nieuwe zoektocht. Ik had over restaurant Machiavelli (Koning Albertlaan 72, 09/329.04.61) in de Zone 09 een ongelooflijk positieve recensie gelezen. "Een restaurant om kind aan huis te worden: eersteklas Italiaanse keuken in een gezellig kader. Sympathieke bediening, royale porties, uitstekende prijs-kwaliteit- verhouding.".(Zone 09, nr 77) Op resto.be las ik dan weer het tegenovergestelde: "…fameuze tegenvaller… hautaine bediening… en tot nooit meer". Tijd voor een eigen veldonderzoek.

Het restaurant was me nog nooit opgevallen. Het ligt vlak bij het Sint-Pieters Station, in een oud herenhuis. De reservatie was als volgt verlopen:"Ik had graag voor 2 personen gereserveerd". Antwoord: "OK". Klik. We liepen dus het restaurant binnen en ik werd verwelkomd met: "u heeft gereserveerd, de tafel achter de deur aub". Tot mijn verbazing zou het restaurant een paar minuten later volledig volzet zijn. Toch een prestatie op een dinsdag avond.

Om 19u30 kwamen we binnen, om 19u47 stonden de borden al voor onze neus. De bediening kwam ook bij mij een beetje hautain over. Als ze een schoteltje bij de aperitief voor je neus schuiven, is het maar een kleine moeite lijkt mij om een beetje uitleg te geven. We kiezen voor een tris di pasta met een flesje droge witte wijn. Waar ik nog "hemels" lees in de Zone 09, komen wij niet verder dan "aardig". In totaal betalen we net geen 50€ voor deze maaltijd. Prijs/kwaliteit is dit restaurant te duur. "Aan de Machiavelli kunnen weinig andere Gentse Italianen tippen" lees ik nog in de Zone 09. In mijn versie krijgt en blijft Il Mezzorgiorno die plaats innemen. De zoektocht wordt vervolgd.

U zegt?

Leave a reply.