Zwemmen in Gent

Wil u is gaan zwemmen in Gent of zoekt u gewoon een fijne plek om een douche te nemen? Lees dan zeker verder.

De stad Gent heeft 4 stads-zwembaden (Rooigem, Rozebroeken, Strop en Van Eyck), daarnaast zijn er nog verschillende in privé-bezit zoals bijvoorbeeld de universiteit met een zwembad in het UZ en aan het GUSB

De stad heeft een systeem van blokzwemmen ingevoerd. Voor een beurt betaal je 2,50€ en je mag voor dit geld 1,5u in het water. Het Van Eyck zwembad is een architecturaal verantwoord zwembad uit 1886 en vooral bekend uit de film Blueberry Hill van Robbe De Hert. Begin september 2003 werd het zwembad heropend wat garant staat voor een uitstekende accommodatie. Naast het groot en klein zwembad kan je er terecht voor kuipbaden. (nog niet geprobeerd want ik heb zelf een bad, maar interessant voor studenten of toeristen). 

Over zwembad het Strop is weinig te vinden. Het werd ook vernieuwd in de voorbije jaren. In mijn herinnering (toen ik nog geen eigen bad had ja) was het een verouderd zwembad met een grote duikplank. De duikplank is er nog steeds maar het is er fijn zwemmen. Er is niet alleen een klein bad voor de kinderen (hoera dan zijn we die al kwijt in het grote bad), maar ook nog een kleiner bad met speel-toestellen. Naast deze 3 baden vinden we ook nog is een groot bubbelbad terug. Het Strop heeft zonder twijfel de lekkerste douches van Gent.

Gelukkig is er ook nog het GUSB. De openingsuren van de stadszwembaden durven al is tegenvallen. Zo is er geen zwemmen voorzien op dinsdagavond. Voor het GUSB betaal je 1,60€ met kaart of 2,70€ zonder. Volgens de bordjes mag je een uurtje zwemmen en een half uur aan- en uitkleden. Wie dit niet rond krijgt moet nog een toegang betalen. (een minder vriendelijke uitleg van blokzwemmen). Ook het GUSB werd recentelijk vernieuwd. Er zijn geen kleerhangers voorzien (allemaal gepikt door studenten?) en je neemt dus best een sportzak mee om alles weg te bergen. Het toegangskaartje moet je gebruiken voor de opbergkastjes. (ik verdenk ze ervan dat je na 1,5u je kledij niet meer terug krijgt). 

En natuurlijk is een zwembad een fijne plek om mensen te kijken. Zo was er die oma die tegen haar kleinzoon zei: ” Je kan nu al onder water zwemmen, leer nu ook is met je hoofd boven zwemmen”. Dat was eerder een techniek voor haar, bedacht ik, toen ik haar Fabiola-kapsel bekeek.

 

 

U zegt?
 1. Eindelijk een site waar ik uitleg vond in welk zwembad in Gent er een springplank bestaat.

  Dank je hartelijk!

  Jean Marc VAN BELLE
  40 jarige Boekhouder-Fiscalist-Informaticus
  (maar eigenlijk een grote speelvogel die altijd kind gebleven is)
  Bekijk ook eens het onderdeel van mijn site (een van de oudste van BelgiŰ, zeker niet de mooiste) op
  http://logocom.be/technisch/hersen_bedrog/
  info@vb.be

 2. Nog klein vraagje: vanwaar haal jij je kalender-plug in voor je website? Ziet er zeer goed uit (heb er al een paar uitgeprobeerd maar waren meer ‘geblaat’ dan ‘wol’).

  Graag mailtje naar info@logocom.be als je eens tijd hebt (niet dringend).
  VAN BELLE Jean Marc

 3. Bijvoeging 25/08/2006:

  Ik heb wat experimentele salto’s toegevoegd aan mijn gekke internetpagina’s over mezelf. U vindt deze hier:

  http://logocom.be/technisch/hersen_bedrog/movies/2006-duikplankmontage-van-belle-uit-bellegem-lowres.wmv

  Het is een zware download en een mix van alle soorten duikzinnigheden of onzin, van handenstand over ‘muggenduik’ en achterwaarste tot dubbele salto.

  Amusez-vous bien!

  Jean Marc VAN BELLE, Bellegoed, Bellegem

 4. abid says:

  ik wil meer info over zwembad als kan

 5. caro says:

  welke andere priv├ęzwembaden zijn er nog in gent?
  Ben eigenlijk op zoek naar een zwembad zo dicht mogelijk gelegen bij Blandijn…

Leave a reply.