Archive for July, 2010

  • Zan-Zan

    We hadden het over dwaze vakantiefoto’s. En over mensen die naar Parijs gaan en alleen maar duiven fotograferen. En toen werd er gevraagd hoe mijn dwaze vakantiefoto’s eruit zien. Wel, misschien is dit een goede kandidaat:

    Het knappe ding heet Zan-Zan, is een kunstwerk van Emma Rose, en maakt deel uit van de “Lions of Bath 2010” sculpturen. En nu maar hopen dat de artieste geen Nederlands spreekt of goed overweg kan met een vertaalprogramma.

  • Links

    Afgelopen week heb ik voor het eerst links gereden. Misschien heeft u dat al vaker gedaan, en vond u het vanzelfsprekend. Maar ik was er niet echt gerust in toen ik vorige week de auto van de Eurotunneltrein reed.

    Al bij al viel het mee en er is naar weten nergens een spookrijder gesignaleerd met Belgische nummerplaat. Al heb ik wel vaker dan normaal aan mijn wederhelft om bevestiging gevraagd bij manoeuvers. En het leek ook of mijn hersenen trager werkten. Halve processorkracht.

    Wat mij opviel was dat ik ook bewuster naar wegmarkeringen keek. Naar de pijltjes in het bijzonder. En die kwamen eigenlijk wel goed van pas. Het was mij nooit eerder opgevallen dat er zoveel pijltjes en borden langs de weg stonden.

    Aan de andere kant van de Eurotunnel, een paar dagen later, ging het rechts rijden weer als vanzelf. De pijltjes werden weer overbodig, wachtend op een linksrijder, die blij is dat ze er zijn.

  • Chicago

    Als Ph.D-student zijn er een aantal zaken die ik moet doen de volgende jaren om mijn doctoraat te behalen (conditio sine qua non). Op nummer één staat artikels schrijven, direct gevolgd door presenteren op enkele internationaal en binnen mijn vakgebied erkende conferenties (bijvoorbeeld ICLS, CSCL, EARLI en AERA). Dat schrijven staat met stip bovenaan op mijn todo-lijst voor volgend jaar, het presenteren zou een automatisch gevolg daarvan moeten zijn. Als voorbereiding op dat alles ben ik afgelopen week naar een wetenschappelijke conferentie geweest. In Chicago.

    Chicago is een fijne stad om een paar dagen te vertoeven. Het weer was ook prachtig afgelopen week (warm, maar niet vochtig) en ik had enkele fijne collega’s mee. Op de conferentie-vrije dagen vond ik ook de tijd om 2 wandelingen te doen met de Chicago Architecture Foundation (CAF) en een dagje rond te slenteren in het Art Institute of Chicago. Lang geleden dat ik zoveel foto’s genomen heb. En ze opgeladen heb op Flickr.