Archive for November, 2009

  • Tannine & Cuisine

    In Jabbeke huist Hilde Jonckheere, sommelier van het jaar 2009, die er samen met haar levenspartner en kok Wim Uyttersprot Tannine & Cuisine runt. Op de website had ik het arrangement van het huis gevonden: aperitief, 4-gangen diner, overnachting en ontbijt voor €90 per persoon. Dus u kan het al raden, wijlen naar Jabbeke.

    Om eerlijk te zijn was het daar totaal anders dan ik verwacht had. Ik had een restaurant verwacht met wat kamers aan, maar het was eerder omgekeerd. De focus lijkt er eerder bij het hoevetoerisme te liggen waar je indien gewenst ook gebruik kan maken van de restaurant faciliteiten.

    We waren zaterdag de enige gasten die er bleven eten. Dus het werd een privé-diner met als gastvrouw de beste sommelier van het land. Veel exclusiever ga ik het niet vinden.

    Bij het 4-gangen diner was er de keuze om een fles wijn te kiezen uit de kaart (die ook allemaal in hun wijnwinkel te koop zijn), maar het spreekt voor zich dat wij graag de optie aangepaste wijnen kozen (te betalen per glas).

    Als aperitiefhapje kregen we een oester, morson iberico (Spaanse charcuterie) en hazenpaté op peperkoek. In het glas kwam een Riesling Brut Ratzenberger (2005, €13,5 winkelprijs), een verassend lekkere Duitse mousserende wijn. Ideaal als aperitief, en eens wat anders dan de zoveelste Champagne of Cava. We namen het aperitief in de zeer koude veranda, waar gelukkig wel een tafeltje voorzien was bij een gezellige houtstoof.

    Read more

  • Tech45 – aflevering 4

    Gisteren was het weer tijd voor een nieuwe tech45 podcast. Ik zal hem herinneren als de aflevering waarin mijn opmerking dat ‘het zo stil was zonder Jojanneke‘ prompt tot titel werd gepromoot. Dames en heren, aflevering 4:

    [audio:http://www.podtrac.com/pts/redirect.mp3/www.libsyn.com/media/tech45/tech45-004.mp3]
  • Boek

    wordle

    Via Wordle.net kan je mooie woorden wolken maken (gezien bij BVLG). En dus heb ik mijn blog ook eens gewordled (nee, niet geworteld).

    Ik was eerst wat verbaasd dat “boek” het meest opvallende woord was. Maar uiteindelijk is dat niet zo vreemd gezien de boekbesprekingen die ik hier geblogd heb. En eigenlijk gaat het wel goed met mijn leesgedrag de laatste tijd. Ik ben er zelfs in geslaagd om nog eens een roman te lezen. De eenzaamheid van de priemgetallen van Paolo Giordano, ja die bestseller, prijkt nu op mijn gelezen-lijst. Het feit dat ik trots ben op één gelezen roman zegt al veel natuurlijk…

    De sleutel tot het opnieuw aan de fictie geraken, is eerder van romantische aard. Ik ben namelijk voorlezer geworden. En dat maakt het lezen er alleen nog maar fijner door.

  • Het zal geen iPhone worden

    Het was ergens begin augustus toen ik in de Mobistar winkel in Gent-centrum binnen stapte met de vraag: “voor mij een iPhone aub”. De wachttijd bedroeg op dat moment 6 weken. Toen ik in oktober de winkel terug contacteerde bleken er nog 18 wachtenden voor mij te staan. Afgelopen week kwam dan het verlossende telefoontje. Mijn iPhone was binnen. Uiteindelijk hebben ze mij dus 3 maanden laten wachten.

    In de afgelopen 3 maanden ben ik natuurlijk de telefoonmarkt blijven volgen. Veel iPhone-gebruikers vertelden bijvoorbeeld over de negatieve kanten van de iPhone: de slechte batterij, het gebrek aan een toetsenbord, wegvallen tijdens gesprekken enz. Ondertussen heeft ook de concurrentie niet stil gezeten en zien we stilaan de eerste toestellen op de markt arriveren waarop de nieuwe versie van het het opensource platform Android staat. Zo verscheen een paar weken geleden de Droid van Motorola (in Europa gelanceerd als de Motorola Milestone) op het toneel. Een waardige concurrent, zoveel is zeker.

    Dus na 3 maanden maak ik mij volgende bedenking. Kan een fabrikant (Apple) en een winkel (Mobistar) het zich veroorloven om een klant 3 maanden te laten wachten op een product? Wil de consument het dan nog zo graag hebben? In mijn geval is het antwoord simpel. Ik hoef de iPhone niet meer en kijk nu vol verwachting uit naar een aankoop bij de concurrentie.

    Bye bye Apple. Bye bye Mobistar.

  • Tech45 – aflevering 3

    Na een lang, fantastisch en internetloos weekend, was het gisteren alweer tijd voor de opname van de 3e Tech45. Ik vind het steeds beter worden, en het is erg leuk om te doen. Dus bij deze, aflevering 3:

    [audio:http://www.podtrac.com/pts/redirect.mp3/www.libsyn.com/media/tech45/tech45-003.mp3]