Archive for March 24th, 2009

  • Phoneless

    De toetsen van mijn GSM begonnen de laatste maanden wat te verslijten. Dat weet je als je regelmatig een SMS naar de verkeerde persoon stuurt omdat de toetsen foutief of zelfs helemaal niet reageren. Ook internetpagina’s scrollen lukte niet meer. Ik wist dus dat er sleet op zat en dat er stilaan uitgekeken moest worden naar een ander exemplaar. Net voor #GGD12 viel het ding, toch een beetje onverwacht, helemaal dood. De batterij denk ik.

    Lama bracht redding in de vorm van een iphone die ik mocht uittesten (thx). Viking en Ine hielpen mij bij het kraken (thx). Het toestel heeft echter zijn beste tijd gehad en houdt het maar 2 dagen uit alvorens zonder netwerk te vallen. Waarschijnlijk een hardware probleem. Exit iphone, maar wel leuk dat ik het even heb kunnen proberen.

    Ik ben dus nog steeds phoneless. Eigenlijk weet ik momenteel niet goed welke richting ik uit wil: een iphone of een toestel zoals de Nokia E71.  Laten we eerlijk zijn, een iphone is gewoon de telefoon om te hebben als gadget. Punt. Maar toch twijfel ik. Ik vind €600 veel geld voor een telefoon. Daarnaast heb ik ook mijn twijfels bij de duurzaamheid van de iphone en vind ik hem voor mijn gebruik weinig robuust.

    Het is dus twijfelen tussen het ultieme gadget en een toestel dat beter bij mijn noden past. Gisteren werd dan ook nog eens bevestigd dat er een nieuwe iphone uitkomt midden juni. Als ik er toch één koop, dan liever direct de nieuwe.

    Ik zit er nu aan te denken om gewoon een nieuwe batterij voor mijn oude phone te kopen. Dat kan voor €10 verzendkosten inbegrepen. En dan gaan we in juni voor een nieuwe. En heb ik nog 3 maanden extra bedenktijd.

    Eigenlijk zou ik eens een tijdje zo een Nokia willen proberen. Iemand een testphone liggen?