Archive for March, 2009

  • Phoneless

    De toetsen van mijn GSM begonnen de laatste maanden wat te verslijten. Dat weet je als je regelmatig een SMS naar de verkeerde persoon stuurt omdat de toetsen foutief of zelfs helemaal niet reageren. Ook internetpagina’s scrollen lukte niet meer. Ik wist dus dat er sleet op zat en dat er stilaan uitgekeken moest worden naar een ander exemplaar. Net voor #GGD12 viel het ding, toch een beetje onverwacht, helemaal dood. De batterij denk ik.

    Lama bracht redding in de vorm van een iphone die ik mocht uittesten (thx). Viking en Ine hielpen mij bij het kraken (thx). Het toestel heeft echter zijn beste tijd gehad en houdt het maar 2 dagen uit alvorens zonder netwerk te vallen. Waarschijnlijk een hardware probleem. Exit iphone, maar wel leuk dat ik het even heb kunnen proberen.

    Ik ben dus nog steeds phoneless. Eigenlijk weet ik momenteel niet goed welke richting ik uit wil: een iphone of een toestel zoals de Nokia E71.  Laten we eerlijk zijn, een iphone is gewoon de telefoon om te hebben als gadget. Punt. Maar toch twijfel ik. Ik vind €600 veel geld voor een telefoon. Daarnaast heb ik ook mijn twijfels bij de duurzaamheid van de iphone en vind ik hem voor mijn gebruik weinig robuust.

    Het is dus twijfelen tussen het ultieme gadget en een toestel dat beter bij mijn noden past. Gisteren werd dan ook nog eens bevestigd dat er een nieuwe iphone uitkomt midden juni. Als ik er toch één koop, dan liever direct de nieuwe.

    Ik zit er nu aan te denken om gewoon een nieuwe batterij voor mijn oude phone te kopen. Dat kan voor €10 verzendkosten inbegrepen. En dan gaan we in juni voor een nieuwe. En heb ik nog 3 maanden extra bedenktijd.

    Eigenlijk zou ik eens een tijdje zo een Nokia willen proberen. Iemand een testphone liggen?

  • Girly & Geeky in Londen

    london.JPG

    Wat doe je als merk vandaag wanneer je buzz wil creëren via vrouwelijke bloggers? Dan schakel je de Girl Geeks van Clo Willaerts in.

    Dat deed Eurostar, waardoor de 12e editie van het Brussels Girl Geek Dinner (BGGD #12) in Londen doorging. Samen met 39 andere Girl Geeks mocht ik gaan shoppen onder het motto “when the pound is low, it’s hard to say no!”.

    Girl Geeks kwetteren geen decibels maar wel online data en dat werd opgevangen via dit social mobile app. Met mijn data abo (Proximus) zou dat een pijnlijke factuur opleveren, maar dankzij Mobile Vikings konden we dat gratis doen. Het enige wat een girl geek dan nog nodig heeft is een smartphone. Een werkende smartphone vooral.

    Murphy sloeg wel toe afgelopen week op dat gebied. Mijn trouwe Sony Ericsson K800i gaf definitief de geest. Ik had het wel zien aankomen en een iphone (2G) van lamazone gekregen om te testen. Na uren bricoleren was ik er afgelopen week in geslaagd om de iphone te kraken, maar langer dan 2 dagen bleef mijn netwerk niet in de lucht. En wanneer besloot de iphone om er gisteren mee te stoppen? Zodra ik aankwam in Brussel-Zuid. Gelukkig had ik ook dat voorzien en de Nokia N80 van mijn wederhelft voor een dagje geleend. Die phone werkte gelukkig wel. Twitteren was geen probleem, maar op de mobile app van Eurostar ben ik niet veel geraakt (we waren dan ook testers voor dat platform).

    Soit. De shopping trip. Op 1u en 51min stonden we in Londen, toch een serieuze tijdswinst sinds ik de vorige keer de Eurostar had genomen. Dankzij de Oyster vervoerskaart sprongen we zo op de metro richting winkelstraten. Om het ons gemakkelijk te maken waren er enkele exclusieve voordelen voor ons geregeld. Ik ben dankbaar ingegaan op de “show” van BOSE (als ik een eigen huis heb, wil ik zo een geluidsinstallatie zeker hebben), de bloggerspresentatie in de Apple store en een bezoek je aan de National Geographic store. De “shape & paint manicure”, de “free nail polish” en alle drankjes heb ik laten liggen want er moest geshopt worden! Read more

  • INCA 09

    INCA

    Dinsdag vroeg IBBT, sponsor op een alweer fantastisch Brussels Girl Geek Dinner (GGD11, Antwerpen), aandacht voor een wedstrijd waar ik zeker zelf zou aan deelnemen als ik applicaties kon programmeren.

    “IBBT lanceert een wedstrijd om gebruikersgedreven innovatie in het maatschappelijk belang te promoten en te belonen: de INCA (Innovatieve en Creatieve Applicaties) Award. Er worden geen grenzen gesteld aan het bereik: widgets, web services, APIs, mash-ups, mobiele of stand-alone applicaties. De volledige richtlijnen voor de INCA wedstrijd worden geplubliceerd op 23 maart.”

    En misschien het belangrijkste: er is voor €20 000 aan prijzengeld voorzien! Hup, insturen die handelen.

  • SM-rechter

    Gisteren de SM-rechter gezien. Ik herinnerde mij het verhaal nog (rechter Koen Aurousseau werd 12 jaar geleden veroordeeld voor slagen en verwondingen,  gegeven tijdens een SM-spel op uitdrukkelijke vraag van zijn vrouw), vooral vanwege het beklijvende Humo-interview uit 1997 dat mij is bijgebleven.

    De film zelf is sober, intiem en intens. Beter kan ik het niet omschrijven. De SM-scenes zijn soms behoorlijk hard en worden hier door Veerle Dobbelaere méér dan overtuigend neergezet. Maar bovenal is deze film een mooi verhaal over onvoorwaardelijke liefde.

    Als ik de artikels uit de De Standaard over de feiten erop nalees, denk ik dat rechter Aurousseau in de film misschien iets te braaf wordt voorgesteld. Zelfs naar SM-normen waren de gepleegde feiten blijkbaar snoeihard (gelukkig heb ik bij de literaire blog Endorfien ooit wat SM-woordenschat geleerd). Dat zijn werkgever (justitie) daar gezien zijn functie (rechter) problemen mee had, in combinatie met hun drankprobleem, valt zeker te begrijpen. Maar de uitspraak en vooral de gevolgen daarvan voor rechter Aurousseau, zijn en blijven te zwaar.

    De man werd veroordeeld en voor 5 jaar uit zijn burgerrechten gezet omwille van zaken die zich duidelijk in de privé-sfeer afspeelden en met toestemming van zijn vrouw werden ondernomen. Daarnaast werd zijn ontslag als rechter door toenmalig minister van Justitie Stefaan de Clerck niet aanvaard, waardoor hij niet alleen afgezet werd als rechter, maar ook zijn pensioenrechten verloor (!). We mogen natuurlijk niet vergeten dat het proces liep ten tijde van Dutroux en de witte mars, een zwaar moment voor justitie. Dat het Europees hof voor de rechten van de mens Aurousseau in 2005 in het ongelijk stelde, maakt de zaak ook niet eenvoudiger.

    Nee, Aurousseau was geen braaf lammeke, maar de strafmaat is en blijft buiten proportie. Het blijft een schande.

  • Kijken naar de oplossing (II): wijn

    Een tweede post over kijken naar de oplossing. Dit keer met als onderwerp: wijn.

    Mijn vorige wijncursus dateert al van mei vorig jaar. Na de 2 omvangrijkste cursussen (Franse en niet-Franse wijnen) bij de Vlaamse wijnacademie gevolgd te hebben, probeerde ik eens een proefavond (nadien kan je lid worden) bij een Gentse wijncommanderij. De inhoud en de prijs waren prima, maar het event zelf had voor mij te veel een ‘feestzaal’-karakter. Met 130 mensen zaten we in een zaal verspreid over een paar tafels. De (wijn-)haantjes van dienst kraaiden het hoogste woord in de micro vooraan. Dat was eens leuk om te doen, maar lid worden hoefde voor mij niet.

    Een beetje onverwacht viel er toch nog een wijncursus uit de lucht. Bij Wijnfolie in Aalter volgen we de komende weken 6 avonden les over degustatietechnieken, productieprocessen, het begrip “terroir”, het verschil tussen biologische en biodynamische en natuurlijke wijnen, alsook een les rond wijn en gerecht. Ik vond deze cursus interessant omwille van de onderwerpen (veel nieuwe topics), maar ook het feit dat de cursus vertrekt vanuit het standpunt van de natuurlijke wijnen. Die wijnen zijn omwille van hun productieproces zo anders dat deze cursus ook een kennismaking wordt met een ander smakenpallet.

    Afgelopen week volgden we les 1 met als onderwerp degustatietechnieken. Degusteren verloopt normaal als volgt: kijken, ruiken, proeven en vervolgens evalueren. De lesgever van dienst (Hans, eigenaar Wijnfolie) verbaasde mij met volgende uitspraak: eigenlijk zou je wijn onmiddellijk moeten proeven zonder er naar te kijken of er aan te ruiken. Want argumenteerde Hans: “hoogstens bij de eerste slok wijn gaan we kijken en ruiken, nadien gaan we alleen nog proeven (drinken). Bovendien bestaat de kans dat we tegen het proeven al bevooroordeeld zijn”. Niet kijken naar het resultaat (de oplossing) dus. Read more