Archive for April, 2007

  • Studiedag afstandsleren

    Vorige week vrijdag was ik aanwezig op de studiedag “Expertisecentrum afstandsleren” in het KATHO Tielt. Dit keer niet om een presentatie te geven, maar wel in de rol van conferentieblogger. Steeds meer conferentie organisators staan positief tegenover een live-blogger. Voor de meeste events vraag ik zelf of iemand van de edublogs schrijvers mag bloggen in ruil voor gratis toegang, maar de laatste maanden worden we zelf uitgenodigd. Vorige week vrijdag was edublogger Smetty aan het werk. Voor de volledige posts verwijs ik naar Edublogs.be

  • Smetty stats in april

    Bloglijstjes, blogregies, top 100’s en nog zoveel meer. Dat waren de hot topics van de afgelopen dagen in de Vlaamse blogosfeer. Maar wat was de impact voor de Smetty stats?

    De impact van de MetaTale post, statistieken in Google Analytics (periode 1 maart – 27 april):

    Metatale smetty stats april 2007

    Read more

  • Twitter toepassingen en gevolgen

    De reacties op Twitter doen mij een beetje denken aan weblogs in de begintijd. Weblogs waren niet interessant, want mensen blogden toch alleen maar over hun kat en de goudvis (dat is ook waar voor het grootste deel van de blogs). Twitteren is ook niet interessant, want waarom zou je nu wil weten wanneer iemand opstaat en gaat slapen?

    In de eerste dagen/weken/maanden hebben de meeste mensen misschien vooral hun dagelijks leven geblogd en getwitterd. Vandaag zie je ook bij ons al leuke Twitter toepassingen, die het kat-goudvis niveau ver overstijgen.

    Mijn favorieten op dit moment:

    Twitter account van de meeting of minds conferentie: weetjes voor, tijdens en na de conferentie worden geblogd.

    mom

    Read more

  • Top blogs, jobadvertenties op blogs

    Gisteren lang met Mixette gediscuteerd over het toelaten van advertenties op je blog. Nog geen 24 uur later vernemen we dat Adhese samen met Jobat een regie voor jobadvertenties lanceert: Top Blogs.

    Jobat heeft in samenwerking met Adhese als eerste én enige op de rekuteringsmarkt een regie voor blogs opgericht: Top Blogs©. U kunt een keuze maken uit de meest bezochte en gewaardeerde blogs in binnen- en buitenland.

    Ik sta onder de categorie technologie. Voor de volledigheid.

    Het interessante aan Top Blogs is de keuze die een adverteerder kan maken naar relevantie (Clo: it’s not about influence, but about relevance), in tegenstelling tot invloed bij MetaTale. De regie beschikt ook over statistieken van alle aangesloten blogs. Ik neem aan dat alle adverteerders deze stats kunnen inkijken. Wordt dat ooit publiek gemaakt Sven?

    Read more

  • Twee

    Ten huize Ma & Pa Smetty

    Ma Smetty: we hebben nieuwe ramen en deuren besteld.
    Smetty: leuk.
    Ma Smetty: We hebben de schrijnwerker gevraagd om het kijkgat in de nieuwe deur lager te zetten.
    Smetty: want?
    Ma Smetty: Ik heb gezegd dat mijn dochter (ik dus) nu op een bankje moet staan als ze erdoor wil kijken

    Dat is dus niet waar he. Maar lol dat ze had.
    Ons moeder is 2 cm groter dan ik. Twee begot. Ahhh.