Archive for August, 2006

  • Toon mij uw winkelkar…

    “De derde keer trakteer jij” zei ik tegen de collega in de Colruyt. Die keek mij een beetje verbaasd aan. “Jamaar, als je beiden in Gent woont en werkt” probeerde ze, “dan is het toch normaal dat je elkaar vaak tegen komt”. Ze zag er wat paniekerig uit. Waarschijnlijk werd ze niet goed bij de gedachte van al die collega’s die haar eerst zouden opmerken en al de pinten die ze dan moest betalen.

    We begonnen de conversatie onder de bloem en zouden elkaar nog vaak kruisen in de food en de non-food. Bij de frisdranken bijvoorbeeld. Omdat mijn favoriete fruitsap uit een andere winkel komt, had ik maar besloten van elke smaak 1 doos mee te doen. Ik wierp een blik op mijn winkelkar en vond het zelf ook een beetje een raar zicht. In de gedachten van de collega zag ik het woord “fruitsap” met veel vraagtekens erbij staan. Zelf kwam ik niet verder meer dan wat schaapachtig lachen.

    Bij het toiletpapier kwam het volgende prettig weerzien. Ik was net aan het twijfelen tussen belangrijke criteria zoals 2 of 3 lagen en violetjes of boterbloemekens motief. “Wil je mee kiezen” stamelde ik nog net. De collega liep nu in draf naar de koelafdeling.

    De laatste ontmoeting vond plaats ter hoogte van de diepvriezers. “We zullen elkaar niet meer tegenkomen” hoorde ik haar nog net stamelen alvorens ze een sprint inzette naar de kassa’s.

    Ergens heb ik het vermoeden dat ze morgen opnieuw in de Colruyt zal moeten gaan winkelen.

  • Herinneringsbrief: zonder verwijl in gebreke

    Herinneringsbrieven zijn een fijne uitvinding. Ze dienen om te herinneren. En om u schrik aan te jagen met woorden die vies klinken: “u zal in gebreke gesteld worden” en “u zal verwijlintresten gelijk aan de gerechtelijke rente verschuldigd zijn”. Verwijlintresten betekent ‘rente op verzuim van betaling’ volgens de Van Dale. Dat klinkt als iets begrijpelijker, maar ik blijf met een slecht gevoel zitten. Want ik ‘verzuim betalingen’ en dat is toch ook geen fijne gedachte.

    Nu het misdrijf begaan en bekend is, dien ik actie te ondernemen: “wij raden u aan een domiciliëring te nemen bij uw financiële instelling”. Ik snap die wijze raad wel. Domiciliëring is een fijn systeem voor bedrijven. Ze halen het geld af wanneer ze dat willen en ze mogen ook zelf het bedrag invullen. Als ze een fout maken, dan is dat spijtig voor u. Dan zeggen ze “Oh pardon, helaas kunnen we dat geld niet terug geven, maar we gaan goed voor uw geld en uw interesten zorgen. Geen paniek dus, als je ons opnieuw geld verschuldigd bent, dan verrekenen we het wel”. Ahwel, ik vind dat sympathiek van ze om zo op mijn geld te passen.

    Na de boze woorden en de wijze raad brengt de volgende bladzijde mij helaas opnieuw in verwarring en paniek. Een afbetalingsplan. Ik mag kiezen tussen de bevoegde diensten van het integraal waterbedrijf, het plaatselijk OCMW en een erkende instelling voor schuldbemiddeling. Ik ga voor het laatste kiezen.

    Iemand een idee onder welke letter ik een “erkende instelling voor schuldbemiddeling” in het telefoonboek ga vinden?

    Update 31/08 : het gaat maar over een bedrag van 37 Eur. De knipoog had ik er beter direct bij gezet.

  • Help welk logo?

    Edublogs.be heeft een logo nodig. Ik kan helaas niet kiezen. Wat is uw voorkeur?

    Logo 1: de klassieke hap

    Logo 1

    Read more

  • De Vlaamse Opera blundert

    Ik heb lang een opera jongerenabonnement bij De Munt gehad. Na een paar jaar vond ik het gewoon niet leuk meer. Pas dit jaar besloot ik voor het eerst weer een opera-abonnement te nemen samen met en vooral dankzij vriend Corto.

    De Vlaamse opera speelt de producties zowel in Gent als in Antwerpen. Vriend Corto en ik hadden gekozen voor het matinees abonnement in Antwerpen. We besloten plaatsen van rang 1 te nemen, wat uiteindelijk neerkomt op een totaalprijs van 344 eur per persoon voor 6 voorstellingen (ca. 57 eur per voorstelling).

    Wat lezen we gisteren in De Standaard (25/08/2006)?:

    Door verbouwingsperikelen gaat de opera in Antwerpen dit seizoen niet meer open. De heropening is uitgesteld tot oktober 2007. …

    De verbouwing is complex en verloopt in fasen. Eind juli kwamen er onverwacht extra middelen uit de bus om de laatste fase te realiseren: de aanpassing van de technische installaties. De Vlaamse regering maakte daar twee miljoen euro voor vrij. De Vlaamse Opera wil absoluut alle werken tegelijkertijd laten uitvoeren. Maar door de laattijdige beslissing van de regering moet er een openbare aanbesteding klaargestoomd worden. De geplande heropening op 4 februari 2007 is daardoor niet meer haalbaar. Vier producties moeten uitwijken naar andere locaties in Antwerpen.

    Read more

  • Samar yacht Flickr group

    I wrote a blogpost this summer and added 2 pictures of the Samar yacht I had spotted in Stockholm.

    A few weeks later, after adding another 40 pictures to that post and more than 80 to my Flickr account, I decided to close the post. It’s been a great pleasure for me and it was really exciting to follow the boat trough Europe. But after all, this blog and the blogsoftware aren’t really set up for that many content and comments. Besides the technical aspects, it takes to much time for me as well. My holiday is almost over, so it is time to start plan B.

    That’s why I created a Samar yacht group on Flickr. The story can continue there (or might be taken over by someone/somewhere else).

    Spending that much time on pictures, It really made me a heavy Flickr user (but not that heavy I would call myself a Flickr whore like Lama proudly does). It was fun, but it’s time to move on.

    More info on the Samar yacht: Samar yacht group