Archive for July 13th, 2006

  • Gmail for your domain

    Mail. De laatste 2 dagen stonden hier, naast het in gebruik nemen van een andere portable, vooral in het teken van de mail. Een groot onderhoud zowaar.

    Na de grote overstap moest ik kiezen tussen Thunderbird en Outlook 2007. Uiteindelijk viel de keuze op Outlook omdat die synct met andere devices. De grote uitdaging was Outlook mijn Thunderbird mail laten importeren. Mozilla beweert hier dat de meeste mail-applicaties mail kunnen importeren van Eudora (dat hetzelfde formaat gebruikt -mbox- als Thunderbird). Ik heb vanalles geprobeerd, zelfs een hoop scriptjes en dergelijke van het net gehaald, maar het is niet gelukt. Geen enkel tooltje leek al onder Vista te werken. Dan maar Thunderbird er terug opgezet. Het overbrengen van mail naar een andere computer onder hetzelfde programma stelt gelukkig niet veel voor. Ik vraag mij af wie ik nu kwaad moet aankijken, Outlook omdat ze niet importeren of Thunderbird omdat hun mail niet te exporteren valt.

    Maar dat is nog maar de helft van het onderhoud. Momenteel ben ik aan het experimenteren met Gmail for your domain. Via deze service kan je alle voordelen van Gmail gebruiken (ik denk aan 2 GB storage, zeer goede spam filter, structuuropbouw en labels, zowel online als pop3 etc.), maar dan met je eigen domeinnaam, die je ook nog eens kan uitbreiden (in mijn geval) tot 25 accounts. De doelgroep lijken in eerste instantie kleine bedrijven of verenigingen te zijn. Read more