Archive for March 17th, 2006

  • Smetty blabla

    De Smetty-agenda is gevulder dan ooit. De komende weken staan er ook meerdere spreekbeurten gepland, hetzij via school, hetzij via These Days (of Telenet).

    Gisteren heb ik een presentatie gegeven op de onderwijs studiedagen van het CST (afkorting voor “computers thuis en op school”). Het onderwerp van de dag was podcasten, bloggen en RSS binnen het onderwijs. Ik heb de sessie opgenomen op audio, maar heb nog geen tijd gehad om over de kwaliteit te oordelen. De presentatie en wat meer uitleg heb ik op edublogs.be gepost (ik werd wel happy vandaag van al die fijne comments).

    Over 2 weken heb ik een brainstorm met enkele mensen over het gebruik van nieuwe media binnen het onderwijs. Een paar dagen later ga ik aan een niet-traditioneel gezelschap blogles geven. Drie keer een les van een uur. Beide zijn gesloten events waarvoor ik misschien zal bloggen.

    In mei ga ik een sessie doen op de volgende ICT AAL dag in Hasselt over “weblogging voor secundair onderwijs”. Mijn vorige hands-on workshop (over podcasten) in Antwerpen vond ik erg leuk om te geven, en dit keer ga ik dus bloggen aanpakken (wat volgt is een update) in de voormiddag en podcasten in de namiddag. Hands-on sessies zijn mijn favoriete lesvorm, en in Hasselt mag ik er dus 2 geven. Cool!

    Einde mei is er een studiedag gepland over e-leren binnen de Associatie van de Universiteit Gent waar ik een sessie ga geven over pod- & vodcasten en streaming video. Het interessante vind ik dat het publiek alleen uit lectoren en academici zal bestaan. Een totaal ander publiek dan ik gewend ben. Ik heb Sven van de Boomzalvers Blog (en edublogs) gevraagd om dit samen met mij te doen.

    Tussendoor ga ik voor These Days nog iets leuk doen met een podcast voor een presentatie en komt er ook geheel toevallig nog deze link bij mij op voor de “weblogs voor bedrijven” dagactiviteit van het KVIV.

    Lesgeven en(/of) presenteren is gewoon het leukste wat er is. Ik heb dat altijd plezant gevonden en ernstig geoefend in 1001 dictie-voordracht-toneelcursussen. Alleen mijn ouders vonden kleine Smetty blabla niet altijd even leuk. Maar toen wisten ze nog niet dat ik daar ooit centjes met zou verdienen. Ik was gewoon al aan het oefenen voor later…